21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Πρώτο πανελλαδικά το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο στον αντιγριπικό εμβολιασμό

Ημερομηνία:

Πρώτη η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης στοναντιγριπικό εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων ευθύνης της, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, για την περίοδο γρίπης 2019-2020.

Το ποσοστό των Νοσοκομειακών Μονάδωντης ανέρχεται σε 48,3%, ενώ εκείνο των Κέντρων Υγείας φτάνει το 65,0%.

Πρώτο πανελλαδικά είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο»με ποσοστό αντιγριπικού εμβολιασμού 89,78%. Σε 100%ανέρχεται το ποσοστό εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Ο ΕΟΔΥ ενεργεί ήδη για τη διάθεση αντιγριπικών εμβολίωναριθμού ίδιου με τον περσινόστις υγειονομικές μονάδες της χώρας. Το προσωπικό των κλινικών υψηλού κινδύνου πρέπει να είναι στο σύνολό του εμβολιασμένο, ενώ αναμένεται ο σχεδιασμός δράσεων για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών του προσωπικού.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης,Λένα Μπορμπουδάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θερμά Συγχαρητήρια στις διοικήσεις και το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων της Κρήτης για αυτήν την επιτυχία. Η ασφάλεια του προσωπικού μας αποτελεί προτεραιότητα.Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και οι υγειονομικοί μας το αποδεικνύουν για μία ακόμα χρονιά.»

Την ικανοποίησή του για τη σημαντική ενίσχυση του αντιγριπικού μετώπου στους εργαζόμενους της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξέφρασε και ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Δημήτρης Αγαπίου, δηλώνοντας: «Τα υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του προσωπικού των κέντρων Υγείας έναντι της εποχικής γρίπης, αποτελεί εξαιρετικά θετικό μήνυμα τόσο για την προστασία των ίδιων, όσο και για την έμμεση προστασία των ασθενών. Ειδικά εκείνων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.Συγχαρητήρια για το υψηλό αίσθημα ευθύνης του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Κρήτης.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...