15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Σε αποχή από την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία για τα υπηρεσιακά συμβούλια καλούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών

Ημερομηνία:

Σε αποχή από την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία για τα υπηρεσιακά συμβούλια της Εκπαίδευσης, καλούν σωματεία εκπαιδευτικών στην Κρήτη, υποστηρίζοντας ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν διασφαλίζει ούτε το αδιάβλητο της διαδικασίας ούτε και τη μυστικότητα της ψήφου.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου, «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Ν. Καζαντζάκης» και «Φαιστός», αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για το ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την ευθύνη όλων των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές και καλούν τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από την διαδικασία.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και η ΕΛΜΕ Λασιθίου καθώς ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σημειώνοντας ότι όλες οι παρατάξεις απέσυραν τις υποψηφιότητές τους ενώ και η παράταξη “Αγωνιστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου” καλεί σε αποχή από την εκλογική διαδικασία.

Τα σωματεία εκπαιδευτικών υποστηρίζουν ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν διασφαλίζει ούτε το αδιάβλητο της διαδικασίας ούτε και τη μυστικότητα της ψήφου καθώς δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, ενώ γίνεται πιθανή η αλλοίωση και η χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Οι ανακοινώσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Ν. Καζαντζάκης» και «Φαιστός»

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με fast track διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών. Μάλιστα μαζί με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Στόχο έχουν την απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής.  Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Ν. Καζαντζάκης» και «Φαιστός», έπειτα από την έκδοση της Υ.Α. (Φ.350/52/139940) με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση, για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, χωρίς κανέναν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφάσισαν:

  • Να καλέσουν, για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να εισακούσει την πρόταση του Κλάδου για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών, όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.
  • Να καλέσουν τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και να τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Να καλέσουν όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία».

Αγωνιστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) -θέτει στο στόχαστρο της αντιδραστικής πολιτικής της τα συνδικαλιστικά, πολιτικά, μορφωτικά και λαϊκά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποίησε και συνεχίζει να αξιοποιεί την πανδημία, όχι για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, αλλά για την επιβολή του δόγματος του τρόμου, του εκφοβισμού και της υποταγής του λαού στις αντιλαϊκές συνθήκες της Ε.Ε και τις επιταγές των φορέων του κεφαλαίου (Ο.Ο.Σ.Σ-ΣΕΒ), όπως δείχνει η …βροχή των αντιδραστικών μέτρων της συνδικαλιστικής φίμωσης των εργαζομένων, της ΑΚΥΡΩΣΗΣ των σωματείων ως θεσμών λαϊκής διεκδίκησης, της καταστολής των διαδηλώσεων, της ποινικοποίησης των αγώνων και των αγωνιστών.

Στη βάση αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ δεν πήρε κανένα μέτρο υγειονομικής θωράκισης των σχολείων, αποδείχτηκε πανέτοιμη στην ΕΠΙΘΕΣΗ στις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, στις εργασιακές σχέσεις, στα μορφωτικά δικαιώματα: θεσπίζει σωρεία μέτρων λαϊκού εκφοβισμού και επιδιώκει την ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ των σωματείων. ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ την παιδεία και την υγεία, γενικεύει τις ευέλικτες σχέσεις απασχολισιμότητας (π.χ 3ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΆΣΕΙΣ), αδιαφορεί εγκληματικά για τις δραματικές ελλείψεις του ΕΣΥ, παραδίδει την πρώτη κατοικία στους πλειστηριασμούς, συνεχίζοντας και επιτείνοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρίζει πλουσιοπάροχα πολλά δις στο τραπεζικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο και ξεπουλά ακόμη και τα τελευταία ίχνη της δημόσιας περιουσίας.

Επίταση της αντιλαϊκή αυτής εγκυκλίου αποτελεί η Υ. Απόφαση για την Υποχρεωτική Εφαρμογή της «Εξ αποστάσεως Διδασκαλίας» στα υπό κατάληψη σχολεία και η συνακόλουθη εγκύκλιος, ώστε οι εκπαιδευτικοί να… ξεχάσουν το εργασιακό τους ωράριο, το χώρο και το χρόνο εργασίας, τα βασικά δικαιώματά τους και ταυτόχρονα να μετατραπούν σε μηχανισμό υπονόμευσης και αστυνόμευσης των μαθητικών καταλήψεων και αγώνων.

"google ad"

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματά μας να αντισταθούμε, με τη ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ των ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ -ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και την συλλογική πάλη.

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ»(!) ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ».

ΕΛΜΕ Λασιθίου

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου ομόφωνα αποφασίζει αποχή από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια καθώς όλες οι παρατάξεις απέσυραν τις υποψηφιότητές τους γιατί με την πρόσφατη σχετική τροπολογία:

  • Η διενέργεια των αρχαιρεσιών γίνεται σε μη εργάσιμη ημέρα (Σάββατο) και αντιπροτείνεται να διεξάγονται σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα αλλά χωρίς άδεια.
  • Απορρίπτει κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».
  • H ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν διασφαλίζει ούτε το αδιάβλητο της διαδικασίας ούτε και τη μυστικότητα της ψήφου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα συνδικαλιστικά τους όργανα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ