24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κρήτη: Στο εδώλιο νοσοκομειακός γιατρός για φακελάκι

Ημερομηνία:

Το πρόβλημα με τα φακελάκια στα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλο και πάντα, δυστυχώς, επίκαιρο.

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εκδικαστεί η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν χειρουργό νοσοκομείου του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι» από ασθενή για να τον χειρουργήσει.

Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου, και η ημερομηνία που είχε οριστεί τότε ήταν για τις 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Ωστόσο, οι πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, τις οποίες αναδημοσιεύει το cretapost, αναφέρουν ότι ζητήθηκε επίσπευση της διαδικασίας και έτσι η τελική ημερομηνία που η υπόθεση θα φτάσει και πάλι στο ακροατήριο είναι στις 22 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη όταν συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά και από σχετική καταγγελία ασθενή εναντίον του.
Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του ασθενή, ο γιατρός φέρεται να ζήτησε αμοιβή για να προχωρήσει στην επέμβαση, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά επαναπροσδιόρισε το ποσό, γεγονός που οδήγησε τον ασθενή στην καταγγελία.

Στη συνάντηση στην οποία υποτίθεται θα πλήρωνε το «φακελάκι», ο ασθενής παρέδωσε στον γιατρό 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, ο γιατρός συνελήφθη. Σημειώνεται ότι η επέμβαση είχε ήδη γίνει.

Από την πλευρά του ο γιατρός υποστηρίζει ότι ποτέ δεν ζήτησε χρήματα και ότι η πράξη του ασθενή ήρθε από δική του πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019 το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει τον γιατρό σε αργία, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...