19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κρήτη: Τζογαδόρος αποκαλύπτει on camera τα μυστικά μίας κοινωνίας που “τα παίζει όλα για όλα” – Συγκλονιστική μαρτυρία

Ημερομηνία:

Αφορμή για αυτό το ρεπορτάζ στάθηκε η έντονη φημολογία ότι η αυτοκτονία ενός άντρα πριν από λίγους μήνες, οφείλονταν σε χρέη που είχαν δημιουργηθεί από τον τζόγο.Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Όμως για όσους γνωρίζουν καλά την κοινωνία των Χανίων, αυτήν που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, ξέρουν καλά ότι το φαινόμενο του παράνομου τζόγου και οι ολέθριες συνέπειές του είναι μια μάστιγα που δεν γνωρίζει κρίση.

Βρεθήκαμε σε στέκια και μη τζογαδόρων και τελικά συνομιλήσαμε με έναν επαγγελματία του χώρου, ο οποίος από παίκτης πόκερ έφτασε να διοργανώνει τραπέζια “Τexas Holdem Poker” σε μαγαζιά αλλά και σε σπίτια καθώς και σε βίλες στις οποίες καταφεύγουν οι «παίκτες» για να γλιτώσουν το κυνηγητό της αστυνομίας.

Όπως μας αποκαλύπτει ο ΚΧ, γνωστό όνομα στην μικρή κοινωνία των Χανίων και άνεργος πλέον, σε χώρους που διεξάγεται ο παράνομος τζόγος στα Χανιά έχουν μπει ακόμα και ανήλικοι ενώ σπίτια ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας εξακολουθούν να φιλοξενούν «τραπέζια» με τραπουλόχαρτα και χιλιάδες ευρώ, φυσικά με το αζημίωτο. Για κάθε τραπέζι που στήνετα, ένα μεγάλο ποσοστό των χρημάτων που παίζονται, τα παίρνει ο ιδιοκτήτης του χώρου, κάτι αντίστοιχο με την “γκανιώτα” που πληρώνεται στα μαγαζιά στα οποία διεξάγεται παράνομα τζόγος.

Στις καλύτερες εποχές του τζόγου στα Χανιά, υπήρχαν διασυνδέσεις με παίκτες και επαγγελματίες του χώρου και από την υπόλοιπη Ελλάδα είτε για να φέρουν τα παράνομα λογισμικά για τα φρουτάκια, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα είτε όταν διοργανώνονταν “καλά” τραπέζια με «παίκτες» που ταξίδευαν από διάφορες περιοχές στα Χανιά για να αναμετρηθούν με τους εδώ τζογαδόρους.

Τί γίνεται όμως σήμερα στον κόσμο του παράνομου τζόγου στα Χανιά;

Και μπορεί όλα αυτά για κάποιους να ακούγονται ακίνδυνα, ενδεχομένως και «γοητευτικά», όμως οι ιστορίες για οικογένειες που έχουν καταστραφεί εξαιτίας του τζόγου και για ζωές που έχουν ξεθωριάσει πάνω στην πράσινη τσόχα, μας επαναφέρουν γρήγορα στην σκληρή πραγματικότητα.

Τελικά ποιος ωφελείται από όλο αυτό το σύστημα; Υπάρχουν τοκογλύφοι και άλλα κυκλώματα στα Χανιά που θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι ένα παθος που συχνά οδηγεί στην καταστροφή;

Καταλήγοντας ο ΚΧ θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους κρατούντες που ενεργούν σαν «Φαρισαίοι» όπως λέει ο ίδιος, και μας εξηγεί τη δική του «Θεωρία Παιγνίων».

Eλένη Ζουμαδάκη
zoumadaki@flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ