19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Φορέας του AIDS δάγκωσε γιατρό

Ημερομηνία:

Στα μαθήματα δημοσιογραφίας λένε ότι είδηση είναι όταν ο άνθρωπος δαγκώνει σκύλο και όχι όταν ο σκύλος δαγκώνει άνθρωπο. Όταν φορέας του AIDS δαγκώνει γιατρό;

Τον τρόμο έχει σπείρει σε νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης αλλοδαπός φορέας του ιού του HIV, ο οποίος προχθές το πρωί επιτέθηκε και δάγκωσε γιατρό του Βενιζέλειου νοσοκομείου!

Το απίστευτο περιστατικό έγινε τη Δευτέρα το πρωί σε χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, όταν ο γιατρός προσπάθησε να απομακρύνει τον 50χρονο, ο οποίος κατάγεται από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πατρίς”, ο 50χρονος λίγο πριν την επίθεση στον γιατρό του νοσοκομείου είχε εριστική συμπεριφορά. Αφού εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να νοσηλευτεί εκείνος αρνούνταν να φύγει από το νοσοκομείο, ενώ, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, μολονότι ήταν σε  καροτσάκι, σηκώθηκε και αφόδευσε σε διάφορα σημεία του Βενιζελείου.

Πληροφορίες της «Π», οι οποίες επιβεβαιώνονται τόσο από την αστυνομία όσο και από εργαζόμενους του νοσοκομείου, αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός δάγκωσε στον αντίχειρα τον γιατρό, ενώ του προκάλεσε και εκδορές στο δεξί του χέρι. Ο ίδιος είχε έρθει με εισαγγελική εντολή από το νοσοκομείο Νεαπόλεως για να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Ο ψυχίατρος που τον εξέτασε έκρινε ότι δε χρήζει νοσηλείας, κάτι που φαίνεται ότι δεν άρεσε στον 50χρονο, ο οποίος αρνούνταν να εγκαταλείψει το νοσοκομείο, ενώ ούτε και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Νεάπολης έκρινε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η νοσηλεία του εκεί.

Όταν του ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τον χώρο και αφού είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση με τις πράξεις του, ο πακιστανικής υπηκοότητας άνδρας εξαγριώθηκε, άρχισε να απειλεί “θεούς και δαίμονες” και όταν ο γιατρός επιχείρησε να τον απομακρύνει, εκείνος του επιτέθηκε.

Όπως δήλωσαν στην “Π” συνάδελφοι του γιατρού που δέχτηκε την επίθεση, λόγω της μεταδιδόμενης μολυσματικής ασθένειας του 50χρονου, ο γιατρός του νοσοκομείου ακολούθησε το πρωτόκολλο εργατικού ατυχήματος σε νοσοκομεία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις

Τελικώς χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον αλλοδαπό και τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη, όπου καταδικάστηκε. Ωστόσο όμως, με την ποινή του να έχει αναστέλλουσα ισχύ, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να είπε ότι έχασε τη ψυχραιμία του γιατί ήθελε να κάνει μία ένεση, επειδή πονούσε και ζήτησε συγνώμη γι αυτό που έκανε.

patris.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...