15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Φόρος τιμής στους καταδρομείς που σκοτώθηκαν στην Κύπρο το ’74

Ημερομηνία:

Η μνήμη των ηρώων καταδρομέων, Νικολάου Καβροχωριανού και Ηλία Τούλη, που έπεσαν στην Κύπρο, θα τιμηθεί από τις οικογένειές τους, τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και τις τοπικές κοινότητες, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στα χωριά Μονή και Μάραθος, όπου βρίσκονται τα μνημεία τους.

Κατά τις εκδηλώσεις θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ενώ για τη ζωή και τη δράση των δύο ηρώων θα μιλήσει ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλη Φθενός.

Ο λοχίας καταδρομών Ν. Καβροχωριανός και ο καταδρομέας Ηλ. Τούλης, συμμετείχαν το 1974 στη στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος, με το όνομα «ΝΙΚΗ», με σκοπό να ενισχύσουν την Κύπρο κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

Όμως ένα λάθος στα κέντρα ελέγχου της αποστολής, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από αντιαεροπορικά πυρά.

Από τότε και κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη τους, για τον ηρωισμό τους και τον αγώνα τους υπέρ της πατρίδας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2016, 42 ολόκληρα χρόνια μετά την τραγωδία της Κύπρου, τα οστά του Νικολάου Καβροχωριανού επέστρεψαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μονή Μαλεβιζίου, όπου με τιμές που αρμόζουν σε έναν ήρωα τα υποδέχθηκαν οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συγχωριανοί και οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και ταυτόχρονα τον αποχαιρέτησαν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...