18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κρήτη: Χιλιάδες εξώδικα από πολίτες που πίστεψαν στον Σώρρα – Βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την καταστροφή

Ημερομηνία:

Κατάμεστη είναι η δικαστική αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον Αρτέμη Σώρρα καθώς και οκτώ ακόμη άτομα για την υπόθεση της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr οπαδοί και στελέχη του πολιτικού φορέα συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους.

Στο εδώλιο κάθονται έξι άτομα με τους υπόλοιπους να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες εις βάρος τους.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Α. Σώρρα ζήτησε να κηρυχτεί απαράδεκτη η ποινική διαδικασία σε βάρος του, λόγω δεδικασμένου αφενός και αφετέρου λόγο ετεροδικίας καθώς υπάρχει στο στάδιο της διερεύνησης στην Εισαγγελία Αθηνών ανάλογη υπόθεση.

Η έδρα ωστόσο απέρριψε τις ενστάσεις αυτές με τον εισαγγελέα κ. Θεοφανίδη να σημειώνει πως  δεν υπάρχει δεδικασμένο για πράξη κατ εξακολούθηση τονίζοντας πως άλλο τι έγινε το 2012 και άλλο το 2016.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη ο οποίος στην κατάθεση του ανέλυσε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος αποφάσισε να παρέμβει θεσμικά. Όπως τόνισε ο ίδιος ο Σύλλογος είχε κρούσεις από τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ, το δήμο Μαλεβιζίου αλλά και μέλη του δικηγορικού συλλόγου που γνώριζαν ότι κατατίθενται μαζικά εξώδικα από πολίτες που χρωστούσαν τα οποία έλεγαν ότι το χρέος έχει πληρωθεί από τα 600 δις του Σώρρα.

Ψάχνοντας να δουν πως θα χειριστούν θεσμικά το ζήτημα τα μέλη της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου εξέδωσαν δελτίο τύπου και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εναντίον των Ελλήνων Συνέλευσις. Ο κ. Ροζάκης είπε ότι εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που κορυφώθηκε το 2013 πολλοί άνθρωποι σε κακή οικονομική κατάσταση πείστηκαν ότι με το εξώδικο θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τις οφειλές τους. Η κίνηση αυτή όμως σύμφωνα με τον ίδιο προκάλεσε οικονομική ζημία και κινδύνους για τους πολίτες καθώς δεν έχουν νομική βάση και ήδη γνωρίζει ότι πολίτες που έχουν καταθέσει εξώδικα βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις είναι απροστάτευτοι. Μόλις προχτές όπως ανέφερε ο κ. Ροζάκης πολίτης έκανε ανακοπή αλλά απορρίφθηκε σημειώνοντας ότι είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης.

Όπως ανέφερε ένας από τους δικηγόρους της υπεράσπισης επειδή υπήρξε απόφαση δικαστηρίου των Αθηνών το 2013 που αθώωνε τον Σώρρα για αυτά που είχαν ειπωθεί, η απόφαση αυτή έγινε παντιέρα και πάρα πολλοί πολίτες πίστεψαν ότι όντως απαλλάσσονταν από τα χρέη τους.

Όπως σημείωσε ο κ. Ροζάκης πράγματι είχαν πειστεί κάποιοι ότι θα απαλλαγούν.

Στη συνέχεια κατέθεσε η διευθύνουσα σύμβουλος του πολιτικού φορέα – δικαστικη επιμελήτρια η οποία είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν τα 600 δις καθώς τα είδε μέσα στα δικόγραφα που επέδιδε και μάλιστα είπε ότι είχε επιδώσει αυτό το δικόγραφο με την απόφαση την αθωωτική στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και άλλους, και σημείωσε πως αφού υπήρχε αυτή η απόφαση του 2013 υπήρχε βάση.

Η ίδια ανέφερε ότι μέσα σε τρία χρόνια μόνο από το γραφείο της είχαν διακινηθεί 10.000 εξώδικα !

Χιλιάδες εξώδικα από πολίτες που πίστεψαν στον Σώρρα
Χιλιάδες εξώδικα από πολίτες που πίστεψαν στον Σώρρα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ