16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη “ψηφίζουν” και φέτος οι Γερμανοί τουρίστες! Πέφτουν τα Χανιά

Ημερομηνία:

Δυναμική αναμένεται να είναι και φέτος η παρουσία των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ηδη στην εκκίνηση της φετινής σεζόν, σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο στατιστικό δελτίο Απριλίου, το Μάρτιο του 2019 η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, διατηρώντας την πρώτη θέση.

Η ιταλική αγορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση (από την τρίτη το Μάρτιο του 2018) και στην τρίτη έπεσε η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην τέταρτη θέση κατατάχθηκε η αμερικανική αγορά, ενώ στην πέμπτη υποχώρησε η αγορά της Γαλλίας.

Στην πρώτη θέση προτίμησης της γερμανικής αγοράς βρέθηκε όπως και πέρυσι η Αθήνα, στη δεύτερη η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη τα Φηρά. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε το Ηράκλειο και στην πέμπτη η Οία. Η πόλη της Ρόδου βρέθηκε έκτη στις προτιμήσεις των Γερμανών τουρισμών, έβδομη ήταν η χώρα της Μυκόνου, πτωτικά κινήθηκαν τα Χανιά και το Φηροστεφάνι που βρέθηκαν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε από το Ρέθυμνο.

Σημειώνεται ότι οι Γερμανοί είναι η πρώτη εθνικότητα επισκεπτών στη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο το 2018 περίπου 4 εκατομμύρια Γερμανών τουριστών επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Επίσης, υπάρχει η σημαντική παρουσία της TUI, εταιρίας κολοσσού με έδρα τη Γερμανία και σημαντικές επενδύσεις σε σειρά ξενοδοχείων, αλλά και αφίξεις που ξεπερνούν, ετησίως, τα 2 εκατομμύρια τουριστών. Αποτελεί, δε, τον πρώτο πελάτη της ελληνικής τουριστικής αγοράς.

«Η Γερμανία αναγνωρίζεται ως μια από τις πλέον βασικές αγορές για τον Ελληνικό τουρισμό, αλλά και αφετηρία επενδύσεων για τον κλάδο τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την TUI, η παρουσία της Fraport με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ, δίνει σημαντική ώθηση στις υποδομές που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας» αναφέρει ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και προσθέτει:

«Οι ενδείξεις και φέτος είναι θετικές για την πορεία της Γερμανικής αγοράς, όπου αναμένεται άνοδος. Χρέος όλων μας είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία περαιτέρω αύξησης του ρεύματος επισκεπτών από τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Στην προσπάθεια αυτή, το επιμελητήριό μας παραμένει στην πρώτη γραμμή, δίπλα σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν σε κλαδικές εκθέσεις, αλλά και να έχουν επαφές με εταιρίες του κλάδου στη Γερμανία, ενώ παράλληλα λειτουργεί το πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε τουρισμό και εστίαση, που προσφέρεται μέσω του εκπαιδευτικού κέντρου DUAL Hellas».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ