27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ – Αποστρατεύτηκε ο Χανιώτης Μανώλης Σφακιανάκης

Ημερομηνία:

Η καρατόμηση του αξιωματικού που ταυτίσθηκε με τη δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προαναγγελθεί από πέρσι, όταν τοποθετήθηκε σε θέση- «ψυγείο» – Ποιες αλλαγές θα γίνουν σε ανώτατους αξιωματικούς – Προστέθηκε μια ακόμη θέση αντιστρατήγου

Η προαναγγελθείσα έξοδος του Μανώλη Σφακιανάκη από την ΕΛΑΣ. ήδη από πέρσι, όταν παροπλίσθηκε δια της αναβάθμισης, είναι πλέον γεγονός. Στις συνεχιζόμενες κρίσεις της ΕΛΑΣ, κρίθηκε πριν από λίγο ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του. Ο Μανώλης Σφακιανάκης είχε ταυτισθεί με τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στις επιτυχίες της καριέρας του περιλαμβάνεται οπωσδήποτε ότι κατάφερε να φέρει την Αστυνομία πιο κοντά στον πολίτη, κυρίως δε κοντά στους μαθητές, οργανώνοντας ομιλίες και εκδηλώσει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Οι εσωτερικές ισορροπίες, ωστόσο, οδήγησαν πέρσι στον παροπλισμό του και φέτος στην αποστρατεία του.

O Μανώλης Σφακιανάκης είχε, νωρίτερα, προαναγγείλει την αποστράτευσή του με ανάρτησή στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέροντας χαρακτηριστικά “Η Αστυνομία αποφάσισε σήμερα ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου”

23
Οι ετήσιες κρίσεις στην αστυνομία ξεκίνησαν με την αποστράτευση του υπαρχηγού της Ιωάννη Διαμαντόπουλου. Στις εκπλήξεις πάντως, περιλαμβάνεται και η έξοδος από το Σώμα του κ.Μανώλη Γρηγοράκη, ο οποίος χειριζόταν το προσφυγικό. Στο βαθμό του αντιστρατήγου προήχθη ο προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής Αντώνης Μπάκας.

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους Αντιστράτηγους, ως ακολούθως:

– Διατηρητέους τους:

Αριστείδη Ανδρικόπουλο,
Μιχαήλ Καραμαλάκη
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

– Ευδόκιμα τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Ιωάννη Διαμαντόπουλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι κρίσεις των υποστρατήγων

Το Συμβούλιο Κρίσεων έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΜΠΑΚΑ Αντώνιο
2. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΚΩΤΣΑΚΗ Γεώργιο
2. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη
3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα
4. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ Χρήστο
5. ΠΛΟΥΜΗ Εμμανουήλ
6. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα
7. ΚΟΤΣΙΑΦΤΗ Δημήτριο
8. ΠΑΝΟΥΣΗ Σωτήριο
9. ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία, Υγειονομικό
10. ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω δέκα Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα ημέρες:

"google ad"

1. ΜΩΥΣΙΔΗ Βασίλειο
2. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ
3. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ Γεώργιο
4. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ Νικόλαο
5. ΤΖΙΓΚΟ Βασίλειο
6. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ Θεόδωρο
7. ΤΣΟΛΚΑ Φώτιο
8. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ Εμμανουήλ
9. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κωνσταντίνο
10. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ Νικόλαο

Σημειώνεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε χτες στο ΦΕΚ, προστέθηκε μία ακόμα θέση αντιστράτηγου στην Αστυνομία. Έτσι από πέντε γίνονται έξι οι αντιστράτηγοι, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ΠΔ, στις οργανικές θέσεις της ΕΛΑΣ, μειώνονται κατά δύο οι υπαστυνόμοι.

Ο έκτος αντιστράτηγος θα ονομάζεται Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Κατόπιν αυτού, για την κάλυψη των κενών θέσεων θα προαχθούν δύο υποστράτηγοι στον βαθμό του αντιστρατήγου.

Οι τοποθετήσεις των Αντιστρατήγων
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ως Υπαρχηγός του Σώματος.
Μιχαήλ Καραμαλάκης, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
Αντώνιος Μπάκας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Χρήστος Δραγατάκης, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...