14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κραυγή αγανάκτησης από τους εγκλωβισμένους της Σαμοθράκης: «Υπάρχει κυβέρνηση για να ενδιαφερθεί για εμάς;»

Ημερομηνία:

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών που επέλεξαν τη Σαμοθράκη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί παρά τις οποίες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη.

Αργά μετά τα μεσάνυχτα αναχώρησε από το νησί το Andros Jet, ωστόσο δεκάδες ήταν οι επιβάτες που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν.

Με επιστολή του στο e-evros.gr ταξιδιώτης που παραμένει εγκλωβισμένος στη Σαμοθράκη παρουσιάζει το απίστευτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες, καθώς πολλοί, πέραν των αυξημένων εξόδων διαμονής, αντιμετωπίζουν πια σοβαρό πρόβλημα με την εργασία τους καθώς για πολλούς έχει ολοκληρωθεί η άδειά τους, ωστόσο δεν μπορούν να φύγουν από το νησί.

Γράφει ο εν λόγω ταξιδιώτης:

“Εκατοντάδες κόσμου συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε από την όλη κατάσταση, να επιβαρυνόμαστε οικονομικά περαιτέρω διαμονή και διατροφή στο νησί πέραν τον προγραμματισμενων διακοπων μας, να αναγκαζόμαστε να κοιμόμαστε στα αυτοκίνητά μας ή και σε σκηνές ή και απλά στην ύπαιθρο. Υπάρχει δε κόσμος που πρέπει να επιστρέψει στον τόπο κατοικίας του για εργασία, και όχι απλά χάνει μεροκάματα, αλλά επιβαρύνεται επιπλέον έξοδα για τα οποίο άγνωστο εάν θα αποζημιωθεί απο κάποιον. Υπάρχει κοσμος που εχει αγορασμενα εισιτηρια αεροπορικα κλπ , κρατησεις ξενοδοχειων σε αλλους προορισμους που ζημιώνεται γιατι αναγκαζεται να τα ακυρωσει.

Σε μια χωρα της ΕΕ το 2019 είναι αδιανόητο να μην μπορεί να αποκατασταθεί  από την πρώτη κιόλας μέρα η ακτοπλοϊκή γραμμη Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης με την ναυλωση ενός κατάλληλου για τις συνθήκες πλοίου οχηματαγωγου-επιβατικου.

Τη στιγμή που οι πλοιοκτητες κάθε χρόνο επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για δρομολόγια σε νησια οπως η Σαμοθράκη με λεφτά δηλαδή δικά μας που έχουμε χρυσοπληρώσει μέσω της δυσβάσταχτης φορολογίας, βλέπουμε ότι όταν απλά δεν τους συμφέρει βγάζουν την ουρά τους από έξω και οι μόνοι που την πληρώνουν και πάλι είναι οι πολίτες.”

Τουρίστες από το εξωτερικό που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Σαμοθράκη αναρωτιούνται αν υπάρχει «κάποια κυβερνητική αρχή που να ενδιαφερθεί για τους εγκλωβισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ