14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χανιώτης δότης μυελού των οστών «χάρισε» ζωή σε παιδάκι από το Ιράν

Ημερομηνία:

Στις 11 Απριλίου του 2017 βρισκόταν σε μια καφετέρια και έδωσε δείγμα μυελού των οστών . Πριν από λίγες μέρες το Στράτος Μπαξεβάνης από τα Χανιά, μαθαίνει πως είναι 100% συμβατός δότης μυελού των οστών.

Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο όμορφη όταν ο Στράτος, μαθαίνει πως ο λήπτης, είναι ένα παιδί μόλις 2 ετών, από το Ιραν.

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί, ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του παρουσιάζει σοβαρή βλάβη.

Τέτοια προβλήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σύλλογοι εθελοντικής προσφοράς και στήριξης όπως ο «Ορίζοντας» αλλά και η επιστήμη, όπου σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.

Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών ή αλλιώς αιμοποιητικών κυττάρων είναι μία δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά ζωή.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=8BZ9T6hi9Zk”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...