19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρητικός Ιχνηλάτης: Η πανάρχαια ράτσα σκύλου που ζει μόνο στο νησί μας | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Ήδη από τα Μινωϊκά χρόνια η αγάπη των Κρητικών για το κυνήγι ήταν δεδομένη. Ο άγριος κι ελεύθερος χαρακτήρας των ντόπιων τους οδηγούσε να επιζητούν τις εξορμήσεις στη φύση. Ιδανικός σύντροφος στα κυνήγια τους; Ο Κρητικός Ιχνηλάτης, μία πανάρχαια ράτσα σκύλων που εμφανίζεται σε τοιχογραφίες τεσσάρων και πλέον χιλιάδων χρόνων.

Μεσαίου μεγέθους με εξαιρετικά επίμονο και νευρικό χαρακτήρα δεν ησυχάζει αν δεν ξετρυπώσει τον λαγό, το αγριοκούνελο και, γενικά, το θήραμά του! Τα αθλητικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά και πραγματικά μπορεί να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, επιδεικνύοντας πελώρια αντοχή. Όσο για το έδαφος που τον ευνοεί; Η κρητική αυτή ράτσα δεν χαμπαριάζει από κακοτράχαλα ρουμάνια και απόκρημνες πλαγιές, αφού είναι ικανή να υπερπηδήσει οποιοδήποτε εμπόδιο για να πετύχει τον σκοπό της.

Παρόλο τον δυναμικό όμως χαρακτήρα είναι κι ένα σκυλί που κάνει για το σπίτι: πολύ φιλικό, πολύ ήπιο και συντροφικό θα αγαπηθεί και θα αγαπήσει με πάθος. Χρειάζεται όμως μπόλικη άσκηση, γιατί είναι μέσα στο DNA του. Χωρίς αυτήν θα μαραζώσει.

Φυσικά, αν κάποιος θέλει να αγοράσει έναν αυθεντικό Κρητικό Ιχνηλάτη θα πρέπει να ξοδευτεί. Έχουν καταγραφεί αγοραπωλησίες κουταβιών που πέρασαν ακόμη και τα χίλια ευρώ! Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η ράτσα κουβαλά τον αυθεντικό κρητικό χαρακτήρα: ελεύθερη, άγρια κι επίμονη, αγαπά τους φίλους του και κυνηγά τους εχθρούς του!

Ο Κρητικός Ιχνηλάτης εν δράσει

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...