15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρητικός καρδιοχειρουργός έκανε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς εν μέσω της πανδημίας

Ημερομηνία:

Ο κρητικός καρδιοχειρουργός, Νεκτάριος Κογεράκης, που έλκει την καταγωγή από τη Βαγιωνιά, έκανε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας στις 4 Απριλίου και η κατάσταση της υγείας του ασθενούς που υποβλήθηκε στη μεταμόσχευση εξελίσσεται ομαλά.

Ο καρδιοχειρουργός μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη επισημαίνοντας ότι οι μεταμοσχεύσεις θεωρούνται πάντοτε έκτακτες επεμβάσεις και για τον λόγο αυτό δόθηκε το “πράσινο φως” μετά τις αυστηρές οδηγίες και τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να προχωρήσει.

Όπως σημείωσε ο Κρητικός καρδιοχειρουργός δότης ήταν ασθενής που “έφυγε από τη ζωή” στην Πάτρα και άμεσα οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τη μεταμόσχευση της καρδιάς του θανόντος, παρά τον φόρτο εργασίας που έχουν ως νοσοκομείο αναφοράς για την πανδημία.

Ο κ. Νεκτάριος Κογεράκης ευχαρίστησε τους συγγενείς του δότη για τη θαρραλέα τους απόφαση αλλά και τους συναδέλφους του στο Ρίο που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Η μεταμόσχευση ξεκίνησε στις 3:30 το ξημέρωμα της 4ης Απριλίου και είχε ολοκληρωθεί περίπου πέντε ώρες αργότερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ