18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«ΚΡΙΚΟΣ IV»: Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης στην αίθουσα τέχνης “AS GALLERY”

Ημερομηνία:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Παρασκευή, 9 Οκτώβρη 2015, στις 19:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ AS GALLERY
ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΩΝ 9, ΚΕΝΤΡΟ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΡΗΤΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 9.10.2015 – 27.10.2015
ΑΝΟΙΚΤΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00-14.30, ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.30-21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.– Στις 9 Οκτώβρη 2015, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «ΚΡΙΚΟΣ ΙV» σε επιμέλεια της Πέγκυ Κουνενάκη και της Αγάπης Σμπώκου στην Αίθουσα Τέχνης AS GALLERY (Ψαρομηλίγκων 9, Κέντρο, Ηράκλειο, Κρήτη).

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασιλάκου Μαργαρίτα, Βλαζάκη Σοφία, Βούσουρας Ανδρέας, Γαβαλάς Γιάννης, Γιαβρόπουλος Νίκος, Γιατρουδάκη Πόπη, Γκούζια Βάλια, Δημητριάδης Αλέξανδρος, Διαλινός Γιάννης, Δουβέρη Αγγελική, Δούμα Θαλασσινή, Θέος Βασίλης, Καββαθά Αντιγόνη, Καλαϊτζάκης Μιχάλης, Κασκούρας Νίκος, Κατσούρα Κατερίνα, Κεβρεκίδης Γιώργος, Κοκκίνη Μαρία, Κοτούλας Απόστολος, Κροντηρά Μαρίνα, Λιλικάκης Κοσμάς, Liodaki Jan, Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Macfarlane Sue, Μάνος Φίλιππος, Μανωλαράκη Ελένη, Μαραγκουδάκη Μαρία, Μαρκαντωνάκης Π.Γιάννης, Μαρκαντωνάτου Εριέττα, Ματσαμάκη Γεωργία, Μιχαηλίδου Άλκηστη, Μιχελογιάννη Μαρία, Μπλιάτκας Νικόλας, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπραουδάκη Ρένα, Νιόλης Γρηγόρης, Παγωμένος Κώστας, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Pangburn Bill, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παπατζανάκη Αντωνία, Πετράκη Αναστασία, Πουλαντζά Νατάσσα, Ροϊλού Βιολέττα, Σκεπετζή Χρυσούλα, Σκυλουράκη Μιράντα, Solo Georgina, Σούστα Έλενα, Σπανάκης Κώστας, Σπανουδάκη Αννέττα, Σταματίου Κωνσταντίνος, Στεφανάκις Γιάννης, Στοΐδης Άρις, Τζεγιαννάκης Γιώργος, Τριανταφύλλου Αντώνης, Φίλος Θοδωρής, Fischer Konstantin, Φραντζεσκάκης Αντώνης και Heard Sally.

Η Επιμελήτρια και Κριτικός Τέχνης Πέγκυ Κουνενάκη σημειώνει: «Η λέξη “κρίκος” στην προέκταση της ερμηνείας της σημαίνει τη σχέση εκείνη που συνδέει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, ώστε ν’ αποκτήσουν σταδιακά ενότητα, συνοχή και σύμπνοια. Σ’ αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων-Ελαιουργείον η ομώνυμη έκθεση.

Στη φετινή, όγδοη χρονιά λειτουργίας του Ελαιουργείου, περισσότερο από ποτέ εμπλέκονται οι Καλλιτέχνες, τα Έργα τους και ο Χώρος. Ένας χώρος που δημιουργήθηκε από την ιδιωτική πρωτοβουλία, και στη συνέχεια ως ευρύτερος πολιτιστικός φορέας πλέον, συνεργάστηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της περιοχής.

Πλαισιώθηκε από καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους, κατόρθωσε σύντομα να γίνει εστία ζώντος πολιτισμού, τόπος συνάντησης και συνάθροισης ντόπιων και ξένων επισκεπτών, τόπος αναζήτησης για ντόπιους και ξένους Καλλιτέχνες, χώρος φιλοξενίας εκπαιδευόμενων και μαθητών οι οποίοι ανάμεσα στο παιχνίδι, τη θέαση και την παρατήρηση απέκτησαν και αποκτούν τις πρώτες τους καλλιτεχνικές εμπειρίες. Και όλα συμπίπτουν με την οικονομική κρίση που κυριολεκτικά μαστίζει ολόκληρη την Ελλάδα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων-Ελαιουργείον απευθύνεται στους φυσικούς συνοδοιπόρους του, τους Καλλιτέχνες. Εξήντα Καλλιτέχνες προσέφεραν έργα τους προς χάριν του χώρου, και αποτελούν την απόδειξη της συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους Δημιουργούς και τον ενεργό φορέα πολιτισμού, το Μουσείο. Αποτελούν “Κρίκο” Συνεργασίας και Ζωής. Έργα διαφορετικών τάσεων και τεχνοτροπιών.

Έργα που φέτος, για τέταρτη φορά, θα δωριθούν στα Νέα Μέλη της “Φίλων Λέσχης” του Ελαιουργείου που στηρίζουν τον χώρο, τον φυσικό τόπο συνάντησης καλλιτεχνών, φιλότεχνων, γειτόνων, εξερευνητών και μη εφησυχασμένων θεατών».

Η εικαστική έκθεση «ΚΡΙΚΟΣ IV» εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2015 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» και συνδιοργανώνεται από τη την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Αίθουσα Τέχνης AS GALLERY και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον.

Η Αίθουσα Τέχνης AS GALLERY ιδρύθηκε από την Αγάπη Σμπώκου το 1913 στο Κέντρο της πόλης του Ηρακλείου της Κρήτης. Είναι ένας χώρος προβολής, φιλοξενίας και έκθεσης έργων Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών και σχεδιαστών κοσμημάτων, που δημιουργούν με σύγχρονες καλλιτεχνικές αναφορές και ιδιαίτερες εικαστικές ανησυχίες, η αίθουσα τέχνης παρουσιάζει το έργο τους σε μικρές περιοδικές ή μόνιμες εκθέσεις.

Στόχος της AS GALLERY είναι να αφυπνίσει πολιτιστικά την τοπική κοινωνία και απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την τέχνη αλλά και σε αυτούς που θέλουν να την γνωρίσουν. Στην αίθουσα τέχνης διατίθενται προς έκθεση αλλά και πώληση μοναδικά έργα τέχνης και διαχρονικά κοσμήματα. Στα δύο χρόνια λειτουργίας της έχει φιλοξενήσει με επιτυχία εκθέσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών.

«ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ AS GALLERY contemporary jewellery and art»
Ψαρομηλίγκων 9, Κέντρο, Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ: 2814 003486
www.as-gallery.gr
E-mail: asjewellery@yahoo.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ