18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορους

Ημερομηνία:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 279/23460/22-2-2013 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 414/Β/2013) σχετικά με τον «Καθορισμό κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων και φορέων εκπροσώπησης τους, του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε. για το έτος 2013».Κριτήριο επιλεξιμότητας για τους φορείς εκπροσώπησης είναι η παροχή υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αυτή αποδεικνύεται βάσει των δικαιολογητικών του Παραρτήματος Ι της ανωτέρω Κ.Υ.Α.

Ως εκ τούτου στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν:

1. οι Δήμοι όλης της χώρας.

2. τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή Υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.α.).

3. τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τα οποία είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Μ.Κ.Ο., κ.α.).

4. οι Ιερές Μητροπόλεις της χώρας για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.

Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων ως εξής:

  1. Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.
  2. Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

I.  Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.

II.  Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.

III.  Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη):μέχρι και 14.400 €.

IV.  Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 €.

V.  Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 €.

3. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.»

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς εκπροσώπησης δικαιούχων να υποβάλλουν από 1/3/2013 έως 31/3/2013 (σύμφωνα με την 732/1-3-2013 εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ) στην Υπηρεσία μας την τυποποιημένη αίτηση- υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (μαζί με τα κατά περίπτωση φορέα εκπροσώπησης δικαιολογητικά), προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί σε έλεγχο και ανάρτηση προσωρινού πίνακα επιλέξιμων φορέων εκπροσώπησης.

"google ad"

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2821346561 κα Μ. Γαβριλάκη και 2821346538 κος Στ. Μαθιουλάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...