22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κριτική στήριξη στο ΚΚΕ (Καταστάλαγμα πολύμηνων και βασανιστικών προβληματισμών μου)

Ημερομηνία:

(Καταστάλαγμα πολύμηνων και βασανιστικών προβληματισμών μου. )

Το 2015 ένα μεγάλο μέρος του λαού μας πίστεψε πως ο τότε ΣΥΡΙΖΑ θα τηρούσε έστω τα βασικά σημεία του αμφιλεγόμενου προεκλογικού του προγράμματος και των συνεδριακών του θέσεων, θα έβγαζε την Ελλάδα από την μέγγενη των μνημονίων, την οικονομική και πολιτική κατοχή της χρεοκρατίας, τον εργασιακό μεσαίωνα, την έκρηξη ανεργίας, μερικής απασχόλησης, τα αμέτρητα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους τριτοκοσμικούς μισθούς και συντάξεις, τα μνημονιακά χαράτσια, το ξεπούλημα της δημόσιας και την καταλήστευση και πλειστηριασμούς της μικρής ιδιωτικής περιουσίας, τον εξαναγκασμό σε φυγή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων νέων πτυχιούχων για την ανατροφή και μόρφωση των οποίων ξόδεψε το δημόσιο, η ελληνική κοινωνία, όσο και οι οικογένειές τους τεράστια ποσά τα οποία αξιοποιούν άλλες χώρες τώρα.
Αντί γι αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε αμέσως και αδίστακτα το, παρά τις τεράστιες πιέσεις, εκφοβισμούς, και παραπληροφόρηση, μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Αποδείχτηκε περίτρανα πως το δημοψήφισμα εκείνο η περί τον Τσίπρα και τις καρέκλες εξουσίας ηγεσία το προκήρυξε προσδοκώντας να λυγίσει ο λαός μπρος στις απειλές της ΕΕ και των πιο φανερών πολιτικών πλασιέ της, να βρει «άλλοθι» έτσι αυτή η κλίκα των (ως τότε) αυτοκρυπτόμενων πολιτικών πλασιέ των ευρωτραπεζιτικών και νατοϊκών επιτελείων, να περάσει όλα όσα είχε εντολή και δέσμευση απέναντί τους:

1.Διατήρηση όλων των αντικοινωνικών, νεοαποικιοκρατικών μέτρων των δυο προηγούμενων μνημονίων, των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΔΗΜΑΡ…

2. Αναγνώριση ως νόμιμου και πάση θυσία εξυπηρετούμενου του ως χτες καταγγελλόμενου ως ληστρικού, επαχθούς, πλασματικού σε μεγάλο μέρος και αισχρά τοκογλυφικού δημόσιου χρέους και μη συμφηφισμό του ζητήματος με τα απλήρωτα κατοχικά δάνεια και επιδικασμένες αποζημιώσεις της Γερμανίας!

3.Εκφοβισμό από τον τον (χωρίς μάσκες πια) ΣΥΡΙΖΑ του λαού ότι τάχα καταστροφή θα ήταν να πάμε, αν δεν ψήφιζε νέο μνημόνιο, σε εθνικά ελεγχόμενο νόμισμα, ο εθνικός έλεγχος δηλαδή της νομισματικής πολιτικής και της οικονομίας!
Ενώ καταστροφή είναι αντίθετα,το ελεγχόμενο απόλυτα από το 4ο Ράιχ της Μπούντεσμπαγκ ευρώ και η ΕΕ συνολικά, η εξ αυτής αποπαραγικοποίηση-χρεοκοπία της χώρας, η χρεοκρατία και τα ευρωμνημόνια.

Υιοθέτησε απόλυτα δηλαδή όλα απολύτως όσα έλεγαν ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και οι καναλάρχες της διαπλοκής στο προδομένο δημοψήφισμα!

4 Συνυπογραφή και ψήφιση από κοινού με ΝΔ/ΚΙΝΑΛ κλπ ευρώδουλα σχήματα, ενός νέου, 3ου, του χειρότερου όλων μνημονίου, ξενοδουλείας, λαϊκής εξαθλίωσης και αποικιοποίησης της χώρας, αφού αυτό έφερε αναγκαστικά πλεονάσματα αφαιμάξεων του λαού μας ως το2060 και ξένη κατοχή όλης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια!!!

5. Έσπασαν έτσι το ηθικό του λαού, δολοφόνησαν (ελπίζω προσωρινά) την παλλαϊκή ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, φόβισε την κοινωνία όσο ποτέ δεν μπόρεσαν οι φθαρμένοι παλιοί μνημονιακοί ΝΔ/ΚΙΝΑΛ/Ποτάμια/Τζήμεροι και σία.

Και παμπόνηρα ξανάκανε αμέσως μετά την παγκόσμια πρωτοφανή κωλοτούμπα και προδοσία του εκλογές, όσο διαρκούσε έντονα ακόμα η απόλυτη σύγχυση στα μυαλά των σαστισμένων ψηφοφόρων του, υφάρπαξε έτσι ξανά την λαϊκή εντολή για να υλοποιήσει όλα τα μέτρα παλιών και νέου μνημονίων (αυτών που «θα έσκιζε με πράξη μία»…) μα και το άλλο μεγάλο εθνικό και σε βάρος όλων των λαών των Βαλκανίων βρωμερό του έγκλημα, που (για δημαγωγικούς έστω λόγους) ούτε οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τόλμησαν να διαπράξουν παρά τις επί δεκαετία και πλέον πιέσεις των λατρευτών τους ΗΠΑ και ΕΕ:

6. Ψήφισε, προκλητικά κόντρα στο λαϊκό αίσθημα και την απόλυτη αντίθεση του 75% του λαού μας, μαζί με πολιτικά εξαγορασμένους -α λα 1965- μωροφιλόδοξους και ηθικά ανερμάτιστους βουλευτές άλλων κομμάτων την Εθνικά επαίσχυντη, νατοϊκή θρυαλίδα γεωπολιτικής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας και νέας νατοϊκής ανάφλεξης των Βαλκανίων, Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνώρισε «μακεδονική γλώσσα» κι εθνότητα, και επιπλέον έχει το θράσος να καμαρώνει ότι με αυτή την συμφωνία, ελληνικά F-16, που ο λαός μας με θυσίες πλήρωσε και συντηρεί, αντί να περιφρουρούν το Αιγαίο απέναντι στην επιθετικότητα των τουρκικών ελίτ, περιφρουρούν με στοχοποίηση …Ρωσικών αεροσκαφών, χάριν του αιμοσταγούς ΝΑΤΟ (από το οποίο κατά τις αντί μνημονίων ξεσκισμένες αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου του θα μας έβγαζε άμεσα!)

Όλα στην υπηρεσία ΗΠΑ ΝΑΤΟ των χουντών σε Ελλάδα Κύπρο και του νατοτουρκικού «Αττίλα»! Όλα για τους νατοϊκούς φονιάδες και διαμελιστές της Κύπρου, αυτούς που ούτε λέξη δεν λένε επί δεκαετίες ως και τώρα για άρση της τουρκικής κατοχής και του διαμελισμού της Κύπρου-κράτους μέλους της «σωτήριας» ΕΕ κατά τ΄άλλα! το αντίθετο, προσπαθούν να επιβάλλουν νέο επαίσχυντο σχέδιο δημιουργίας προτεκτοράτου, τύπου σχεδίου Ανάν.

Όλα για τους φονιάδες και διαμελιστές των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Λιβύης, Ιράκ, Συρίας, τους υποστηριχτές του κατά συρροή εγκληματία αρχισιωνιστή Νετανιάχου του νεοναζισμού των δολοφονιών χιλιάδων γυναικοπαίδων και του γκέτο της Γάζας, με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησε ως και στρατιωτική σύμπραξη, σε πλήρη αντίθεση κι εδώ με το πραξικοπηματικά σκουπιδοποιημένο πρόγραμμά του!

Έγραψαν μαύρες σελίδες ιστορίας οι εικόνες υπέρτατης ικανοποίησης, μετά την υπογραφή της κατάπτυστης νατοϊκής συμφωνίας, με τα πλατιά χαμόγελα εναγκαλισμοί Τσίπρα-Ζάεφ-Αμερικάνου πρέσβυ Πάιατ και Νετανιάχου και τα θερμά συγχαρητήρια (τι ιστορικοί τίτλοι έσχατης ατιμίας!) των τελευταίων στην κυβέρνηση Τσίπρα…

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και ηθική εξαχρείωση, τι;

"google ad"

Αν και τα τελευταία χρόνια διαφωνώ, από μαρξιστική σκοπιά, σε ορισμένα ζητήματα τακτικής και μερικών επιμέρους αναλύσεων με το ΚΚΕ, αυτό σήμερα είναι το μόνο κόμμα, η μόνη κοινωνικά υπολογίσιμη δύναμη που, παρά κάποιες ανεπάρκειές του, αντιτάχθηκε κι αντιτάσσεται από λαϊκή σκοπιά σφοδρά, μεθοδικά τεκμηριωμένα και προπαντός σε βάθος, όχι μόνο επιφανειακά, στις παραπάνω ή παρόμοιες πολιτικές παλιότερων κυβερνήσεων όσο και της κυβερνώσας αμερικανονατοϊκής «αριστεράς».

Το μόνο κόμμα που παράλληλα ξεσκεπάζει όσο μπορεί τον αποπροσανατολιστικό κι εκφυλιστικό ρόλο των made in usa ιδεοληψιών του «δικαιωματισμού» και του «πολίτικαλ κορέκτ» απέναντι στο αντισυστημικό και λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της καταπιεζόμενης και στενάζουσας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ιδεοληψιών που προβάλλουν και προτυποποιούν (με απόλυτη ταύτιση σχετικών με αυτά ψήφων ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ στην βουλή!…) τα made in usa γκέι πράιντ, σύμφωνα συμβίωσης και ταξικότατη υιοθεσία δύσμοιρων πάμφτωχων παιδιών από εύπορους γκέι κλπ, όλα συνειδητά, στοχευμένα έναντι των κοινωνικά πλειοψηφικών ταξικών αιτημάτων των συνθλιβομένων μισθωτών, μικρομεσαίων, αγροτιάς, των εκατομμυρίων ανέργων, υποαμειβόμενων υποαπασχολούμενων, των συντάξεων πείνας, των τεράστιων προβλημάτων της δημόσιας υγείας και πρόνοιας.

Ενός κατευθυνόμενου από τα “ Think Tanks” της «Νέας Τάξης» μιας όλο και πιο φασίζουσας καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης «πολιτικά ορθού» δικαιωματισμού που στοχεύει να σβήσει τα τόσο ανεπιθύμητα για τις οικονομικές ελίτ κοινωνικά πλειοψηφικά κινήματα ταξικών δικαιωμάτων, ανάδειξης των λαϊκών πολιτισμών, αξιών, ήθους, την κάθε πέρα και πάνω από τους «νόμους της αγοράς» σκέψη και στάση ζωής, κάθε κίνημα και πολιτική δύναμη που επιδιώκει ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οικοδόμηση μιας άλλης, δίκαιης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, με έναν νέο πανανθρώπινο πολιτισμό ελεύθερων κι ελεύθερα συνεργαζόμενων κυρίαρχων χωρών, εθνών και λαών.

Τα υπόλοιπα εκτός των ομοειδών-αλληλοσυμπληρούμενων ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ/ΚΙΝΑΛ κόμματα είτε απηχούν μιαν ανοιχτά ή καλυμμένα υποταγμένη στον όζοντα διεθνοκαπιταλισμό πολιτική είτε απλά δημαγωγούν σαν τον προ του 2015 ΣΥΡΙΖΑ, από την δημαγωγούσα παρακμάζουσα πια ναζιστική ΧΑ ως την δημαγωγική και γραφική πατριδοκαπηλεία Βελόπουλου κλπ, είτε είναι μικροκαπετανάτα που ενώ ευαγγελίζονται πλατιά λαϊκή ενότητα κατά επι μέρους πλευρών των παραπάνω πολιτικών, μεγιστοποιούν τις μεταξύ τους διαφορές (μερικά μάλιστα που έχουν έντιμων προθέσεων αγωνιστές στις τάξεις τους, έπρατταν το αντίθετο ως συνιστώσες ή πρόσωπα εντός του προμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ!) και άλλα, γιαυτό σχεδόν ανύπαρκτα κοινωνικά, απλά κάνουν μιαν επί δεκαετίες σεχταριστική επαναστατικοφανή (ενίοτε, όπως μια δυο συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποιες άλλες λιλιπούτειες μικροσέχτες) λίαν συμφέρουσα τον διεθνοκαπιταλισμό, «αναρχικού τύπου» εθνοαποδομητική- αντιεθνοανεξαρτησιακή πολτική.

Γιαυτό λοιπόν, παρά τις όποιες επιμέρους επιφυλάξεις μπορεί να έχουμε, όλοι οι απροκατάληπτα και πραγματικά ελεύθερα από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις ή μικροπολιτικές εξαρτήσεις συμπολίτες, θεωρώ πως έχουμε χρέος να δυναμώσουμε, ειδικά σήμερα, στις τόσο κρίσιμες εθνικά, κοινωνικά και διεθνώς συνθήκες, το μόνο υπολογίσιμο κοινωνικά κόμμα που, παρά τις όποιες ανεπάρκειές του, ορθώνει φραγμούς στα σχέδια της ελληνικής και διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, ξεσκεπάζει τις απάνθρωπες πολιτικές όλων όσων την υπηρετούν, και παράλληλα προσπαθεί να κρατά αναμμένο ένα φως που δείχνει τον δρόμο για μιαν άλλη, προς όφελος του λαού μας κι όλων των λαών κοινωνία.

Κώστας Σ. Ντουντουλάκης Χανιά 18/6/2019

συντ δάσκαλος, επί δεκαετίες αγωνιζόμενος (με κόστος για το οποίο είμαι υπερήφανος) για ν΄ανθρωπέψει ο άνθρωπος, για μιαν ΕλλάδαΕλεύθερη, Εθνικά Ανεξάρτητη, με τον Λαό Κυρίαρχο, χωρίς βάσεις των φονιάδων των λαών.

Ούτε ήμουν ούτε είμαι υποψήφιος οπουδήποτε σημειωτέο…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...