17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κρουαζιέρα στον κόλπο της Σούδας

Ημερομηνία:

Μια κρουαζιέρα στον κόλπο της Σούδας με το «πειρατικό» πλοίο Black Pearl, ίσως για κάποιους να ακούγεται ως κάτι το άκρως «τουριστικό».Κάτι που αφορά μόνο στους επισκέπτες από άλλες χώρες και όχι στους Έλληνες και πολύ περισσότερο στους Κρητικούς.

Και όμως. Πόσοι «ντόπιοι» είχαν και έχουν την ευκαιρία να δουν γνωστές παραλιακές περιοχές μέσα από μιαν άλλη ματιά;

Ποιοι έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν στα καταγάλανα βαθειά νερά, μακριά από την πολυκοσμία και τον συνωστισμό των παραλιών;

Και ακόμη, ποιοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μιαν ολόκληρη ημέρα στον κόλπο της Σούδας κάνοντας όλα τα παραπάνω, χωρίς να έχουν να ασχοληθούν ιδιαίτερα με τα παιδιά τους;

Γιατί το Black Pearl, εκτός από ένα πολύ όμορφο και άνετο «πειρατικό» σκάφος, αποτελεί – στην κυριολεξία – και έναν πλωτό….παιδότοπο.

Στα δύο καταστρώματα του σκάφους, οι μικροί «πειρατές» έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια η οποία ξεκινά από τον απόπλου του «πειρατικού» από το λιμάνι της Σούδας στις 10 το πρωί.

Μετά το «καλωσόρισμα» με φούσκες, όλοι οι μικροί καλούνται να ψάξουν το σκάφος από την μια άκρη μέχρι την άλλη προκειμένου να βρουν την κρυμμένη πειρατική σημαία.
Με τον τρόπο αυτό εξερευνούν και γνωρίζουν το πλοίο αλλά και «μπαίνουν» στο κλίμα της ομαδικής συμμετοχής στις δραστηριότητες που δεν έχουν τέλος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθούν , η «μεταμόρφωση» των παιδιών σε «πειρατές», η ζωγραφική και τα συνεχή ομαδικά παιχνίδια.

Από εν πλω ξιφομαχίες , μέχρι και ποιο «αθώα», όπως τσουβαλοδρομίες ή ασκήσεις ισορροπίας με παιδικά σωσίβια.

Την ίδια ώρα, οι «μεγαλύτεροι» απολαμβάνουν χαλαρά την θαλάσσια βόλτα με κουβεντούλα ή με ηλιοθεραπεία.

Φυσικά εκεί που συμμετέχουν όλοι είναι όταν το πειρατικό σκάφος σταματά στα ανοιχτά των παραλιών, όπου οι βουτιές στην θάλασσα είναι πραγματική απόλαυση.

Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να κατεβούν στο Μαράθι για μπάνιο στην παραλία ή μπορούν να επιλέξουν να μείνουν στο πλοίο και να κάνουν από εκεί τις βουτιές τους.

Μοναδική και η περιήγηση στο νησάκι της Σούδας με άπλετη θέα του Βενετσιάνικου κάστρου.

Ίσως το πλέον σημαντικό είναι το ότι όλες οι δραστηριότητες γίνονται υπό πλήρη ασφάλεια και γι’αυτό μεριμνά το επταμελές πλήρωμα του Black Pearl στο οποίο πρέπει να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά.

"google ad"

Και αυτό γιατί από τις 10 το πρωί μέχρι τον κατάπλου του σκάφους στο λιμάνι της Σούδας στις 5 το απόγευμα, όλοι φροντίζουν για το πώς θα περάσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επιβάτες και να κάνουν την κρουαζιέρα στον κόλπο της Σούδας μιαν απολαυστική και αξέχαστη εμπειρία η οποία αξίζει να επαναληφθεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ