24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κυβερνητικές πηγές: Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

Ημερομηνία:

Παράταση αναμένεται να λάβει το lockdown για τον κορωνοϊό, που ισχύει εδώ και περίπου 10 μέρες σε όλη την Επικράτεια.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το dikaiologitika.gr, τα στοιχεία δεν είναι τέτοια που να αφήνουν περιθώριο για να βγούμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου, συνεπώς οδεύουμε ολοταχώς προς παράταση των μέτρων.

Σε λίγες μέρες θα φανεί η καμπύλη της πορείας του κορωνοϊού ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο τουρισμός αφού οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε ότι, ο τουρισμός δεν έφερε το β κύμα του κορωνοϊού σε καμία περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι τα μέτρα δεν άργησαν και σε όλη την Ευρώπη τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν ίδια ενώ και στην χώρα μας ακολουθήθηκαν πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες ευρωπαικές χώρες ενώ τα στοιχεία θέλουν την χώρα μας να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Επίσης, επισημαίνουν πως ανάλογα της ελαφράς ανόδου και της σταθεροποίησης που εμφανιζόντουσαν στα κρούσματα λαμβάνονταν μέτρα λίγο – λίγο, ακολουθώντας τις αποφάσεις και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Ξαφνικά όμως υπήρξε μία απότομη έξαρση και ο ιός έγινε εκθετικός.

Οι ίδιες πηγές είπαν για τη Θεσσαλονίκη ότι για την κατάσταση που θα ακολουθήσει είχαν προειδοποιήσει από καιρό, καθώς εκεί υπήρξε πρόβλημα με την νυχτερινή διασκέδαση και τα πάρτυ, ενώ τονίζουν πως ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση αναμένουν τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, έτσι ώστε η παράταση που θα δοθεί στο lockdown να είναι μικρή και να μην υπάρξει ορατός κίνδυνος για να χαθούν τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...