14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024
Array

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο ΟΑΔΥΚ αποδυναμώνεται και απαξιώνεται καθημερινά με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης»

Ημερομηνία:

Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη και  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη  σχετικά με την αποδυνάμωση και την απαξίωση του ΟΑΔΥΚ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο ΟΑΔΥΚ είναι ο πρώτος αναπτυξιακός οργανισμός της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο που από το 1979, οπότε και ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η ευρύτερη προσφορά του στην ανάπτυξη της περιοχής αναγνωρίζεται από όλους καθώς δραστηριοποιείται με επιτυχία σε τομείς όπως η διαχείριση και η αξιοποίηση των υδατικών πόρων, η υλοποίηση έργων άρδευσης, ύδρευσης, διαχείρισης λυμάτων, η παροχή τεχνικής υποστήριξης σε έργα γενικότερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και η αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει στην ερώτησή του, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΔΥΚ έχει επιφορτιστεί με την ολοκλήρωση περιβαλλοντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον οργανισμό είναι απογοητευτική. Είναι προφανές ότι ο ΟΑΔΥΚ αποδυναμώνεται και απαξιώνεται καθημερινά με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Ειδικά η σημαντική συμβολή του ΟΑΔΥΚ στην διαχείριση του νερού της Δ. Κρήτης πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν από την κυβέρνηση καθώς πρόσφατα η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παραλείψεις και τις αστοχίες στην υδατική της πολιτική.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΟΑΔΥΚ και την εύρυθμη λειτουργία του, εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η συγχώνευση ή απορρόφηση του Οργανισμού και εάν έχουν διασφαλιστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει ο ΟΑΔΥΚ να επιτελεί το σημαντικό περιβαλλοντικό κι αναπτυξιακό έργο του στη Δ. Κρήτη.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ΟΑΔΥΚ είναι ο πρώτος αναπτυξιακός οργανισμός της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο που προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η κατάσταση όμως που επικρατεί σήμερα στον οργανισμό είναι απογοητευτική. Είναι προφανές ότι ο ΟΑΔΥΚ αποδυναμώνεται και απαξιώνεται καθημερινά με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Ειδικά η σημαντική συμβολή του ΟΑΔΥΚ στην διαχείριση του νερού της Δ. Κρήτης πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν από την κυβέρνηση καθώς πρόσφατα η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παραλείψεις και τις αστοχίες στην υδατική της πολιτική».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ