15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Δε γίνεται στην Κρήτη να έχουμε τριψήφιο αριθμό ελαιοτριβείων με μικρές μονάδες που θα ψαχνουν να βρουν τον ρόλο τους

Ημερομηνία:

Το συνασπισμό των μικρών ελαιοτριβείων σε συνεταιριστικά σχήματα που θα διέπονται από αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια θεωρεί αναγκαίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να ανταπεξέλξθουν του ανταγωνισμού, να βελτιωθεί το αγροτικό προϊόν και να αυξηθεί το εισόδημα. Αυτό είπε στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά είπε για τους αγρότες:

Δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί στον πρωτογενή τομέα αν δεν συνεργαστούμε, δεν μεγαλώσουμε, αν δεν τονώσουμε τα συνεταιριστικά σχήματα που θα διέπονται από αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια. Πρέπει να τα προωθήσουμε με κάθε τρόπο. Και φορολογικά.

Δεν γίνεται στην Κρήτη να έχουμε τριψήφιο αριθμό ελαιοτριβείων με μικρές μονάδες που θα ψαχνουν να βρουν τον ρόλο τους.

Είμαστε πολύ πίσω στην αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ. Οι αγρότες μας δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε πολλά να κάνουμε στον πρωτογενή τομέα, έχουμε πολλές επιτυχημένες ιστορίες. Είναι εξαιρέσεις. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να γίνουν κανόνας. Σπαταλήσαμε 30 χρόνια . έχουμε τελευταία ευκαιρία να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Πρέπει και στους αγρότες να μιλήσουμε μια διαφορετική γλώσσα, να καταλάβουμε που είναι το πραγματικό πρόβλημα. Κι εκεί που μπορούμε να παρέμβουμε στο κόστος παραγωγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι αμερικάνικη πολυεθνική σκοπεύει να δημιουργήσει mega ελαιοτριβεία – εργοστάσια σε περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και στην Κρήτη, μία εξέλιξη που ουσιαστικά θα εξωθήσει στον αφανισμό πάνω από 2.750 ελαιοτριβεία που υπάρχουν στη χώρα, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή από τη Φθιώτιδα Βάιο Γκανή.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ