22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Η Κρητική Αναγέννηση δείχνει ότι κάνεις δεν πάει μπροστά μόνος του. Εύχομαι να υπάρξει Αναγέννηση στην πατρίδα μας

Ημερομηνία:

Με τις βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων έκλεισαν οι εργασίες του Σαββάτου για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, με την ελληνική κυβέρνηση να εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης.

Στην τελετή ήταν παρόντες ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ειδικότερα από την Περιφέρεια Κρήτης βραβεύτηκαν ως διακεκριμένες προσωπικότητες οι David Holton (Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ) και ο Δρ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (Kαθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών στο MIT).

Το δε Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών βράβευσε κατά Ομοσπονδία τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (Παγκρητική Ένωση Αμερικής), το Νίκο Χατζάκη (Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης) κα τους Δημήτρη Παπαδοδημητράκη & Σωκράτη Τσουρδαλάκη (Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Ν. Ζηλανδίας).

Ο περιφερειάρχης βραβεύοντας τους κορυφαίους επιστήμονες αναφέρθηκε στην αδιαμφισβήτητη αξία και παγκόσμια επιστημονική τους αναγνώριση αλλά και στη θέληση της Περιφέρειας για συνεργασία, σε μια προσπάθεια που στόχος είναι να συνεχιστεί προκειμένου να καταστεί η Κρήτη ως μια Περιφέρεια Έρευνας και Καινοτομίας.

Συγκεκριμένα ο κ Αρναουτάκης ανέφερε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Κρήτης, η σημερινή βράβευση δύο κορυφαίων επιστημόνων, οι οποίοι με τη δράση τους, συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην προώθηση της επιστήμης σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Αξιότιμε κ. Χόλντον, Αξιότιμε κ. Δασκαλάκη, η Κρήτη σας τιμά και σας ευχαριστεί. Σας τιμούμε γιατί έχετε κατακτήσει την κορυφή του επιστημονικού σας πεδίου, σας ευχαριστούμε γιατί αποτελείτε σημαντικούς πυλώνες και κύριους εκφραστές, αφενός στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Κρήτης και αφετέρου γιατί μέσα από την επιστημονική σας πορεία μεταφέρετε το όνομα της Κρήτης στη σύγχρονη ανθρωπότητα».

Ο κ. Διαματάρης, κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε ότι «οι απόδημοι δεν πρέπει να χάσουν την επαφή τους με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα» και υπογράμμισε ότι η πρόοδος της χώρας «εξαρτάται από τους αποδήμους».

Αναφέρθηκε στο θέμα της ψήφου και τόνισε ότι σύντομα οι Ελληνες του εξωτερικού θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Οσον αφορά στη βράβευση του Δρ Δασκαλάκη ο ΥΦΥΠΕΞ σημείωσε «διαβάζω το βιογραφικό του και ζαλίζομαι…» και δήλωσε ότι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αποτελεί «Εθνικό κεφάλαιο, που εμείς πρέπει να τιμούμε».

Ο ίδιος παρέδωσε βραβείο στον Δρ Δασκαλάκη και από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Κρητικός ερευνητής από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η Κρήτη είναι πάντα έμπνευση. Μεγάλη μου τιμή να βραβεύομαι από συμπατριώτες εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μας». «Η Κρητική Αναγέννηση», είπε, «δείχνει ότι κάνεις δεν πάει μπροστά μόνος του. Εύχομαι να πάμε όλοι μαζί μπροστά και να υπάρξει Αναγέννηση στην πατρίδα μας. Οι γονείς μου, μου εμφύσησαν τις κρητικές αξίες».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» από το «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...