20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κωνσταντοπούλου: Αν ο Βαρουφάκης φοβάται, να μου δώσει τις συνομιλίες να τις δημοσιοποιήσω εγώ

Ημερομηνία:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ενδεχομένως φοβάται να δημοσιοποιήσει το υλικό των συνομιλιών των Eurogroup, ανέφερε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών να της παραδώσει τις συνομιλίες ώστε η ίδια να τις δημοσιοποιήσει αμέσως.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση των συνομιλιών δεν μπορεί να επιφέρει ποινικές κυρώσεις, αντιθέτως η αποκάλυψη των όσων έλαβαν χώρα στα Eurogroup θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή άσκησης διώξεων κατά των πρωταγωνιστών των συναντήσεων.

«Τον προσκαλώ να μου δώσει εμένα το στικάκι αφού προφανώς για κάποιο λόγο φοβάται να το δημοσιοποιήσει ή δε θέλει ή ζυγίζει τις ευθύνες. Εγώ είμαι πεπεισμένη ότι η δημοσιοποίηση αυτών των συνεδριάσεων είναι απολύτως νόμιμη διότι αποτελούν την καταγραφή επίσημων συνομιλιών στο πλαίσιο της ΕΕ. Δεν θα έπρεπε κανείς να τις θεωρεί μυστικές ή απόρρητες, πολύ λιγότερο που αποτέλεσαν τη βάση του εκβιασμού και του στραγγαλισμού της χώρας», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι εάν οι διάλογοι αυτοί δημοσιευθούν «θα βρεθούν πολλοί σε δύσκολη θέση συμπεριλαμβανομένου του κ. Βαρουφάκη» και πως θα πρέπει να δοθούν «πολύ σοβαρές εξηγήσεις και από ξένες κυβερνήσεις και από τις ελληνικές».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής επέκρινε την επιλογή του νυν προέδρου, Κωνσταντίνου Τασούλα, να μην αποδεχτεί το στικάκι με τις συνομιλίες, αλλά και την επιλογή Βαρουφάκη να δώσει το υλικό σε συστημένο φάκελο και όχι να το καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής.

Νόμιμη η δημοσιοποίηση

Απαντώντας σε εισαγγελικές πηγές που έκαναν λόγο για σοβαρά προβλήματα νομιμότητας σε περίπτωση δημοσιοποίησης η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι πιθανότατα από τα ντοκουμέντα αυτά να προκύπτουν ποινικές ευθύνες υπουργών που συμμετείχαν στο Eurogroup.

«Το κατ’ εξοχήν έγκλημα σε βάρος της χώρας έγινε με την επιβολή των μνημονίων και του τρίτου μνημονίου και από τα ντοκουμέντα αυτά πιθανότατα. για να μην πω σιγουρότατα, προκύπτουν οι ποινικές ευθύνες και των υπουργών Οικονομικών που συμμετείχαν στο Eurogroup για το έγκλημα σε βάρος της χώρας μου», είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι από το υλικό θα φανούν και οι υπαναχωρήσεις του ίδιου του Γιάνη Βαρουφάκη κατά το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, το 2015.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Bq8616Qqqr0″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...