21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κωνσταντοπούλου: Ντρέπομαι για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα

Ημερομηνία:

Με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση και τα κόμματα -που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με αντικείμενο τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα- αλλά και όσους «συνέπραξαν στη συγκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς και υπέθαλψαν παράγοντες που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον», ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής.

Παρ’ ότι η απογευματινή συνεδρίαση επαναλήφθηκε, ώστε να σχηματισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και να ληφθεί η απόφαση για τη βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Δεν προσήλθε κανείς βουλευτής επιπλέον εκείνων που παρέστησαν στην απογευματινή συνεδρίαση, παρά και το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ανασυγκροτήσει την Επιτροπή με νέα μέλη.

Το γεγονός κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας: «Ντρέπομαι για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καταρράκωσε το δημόσιο συμφέρον». Πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαίρεσε τους βουλευτές οι οποίοι κλήθηκαν τελευταία στιγμή να παραστούν.

Ακόμα, τόνισε ότι η κοινωνία παραμένει άγρυπνη και «θα δώσει ένα μάθημα σε όσους θέλησαν να πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία θα πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε» και πρόσθεσε πως «κάποιοι δολοφονούν τη Δημοκρατία, αλλά κάποιοι δεν είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα όπλα της λαϊκής κυριαρχίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...