13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας κατέστρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον αέρα της ΕΡΤ, τονίζοντας οτι κατέστρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου:

Ο Αλέξης Τσίπρας καταχράται την ονομασία ΣΥΡΙΖΑ γιατί δυστυχώς τον κατέστρεψε

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει προηγούμενο προέδρου και Πρωθυπουργού, να διαλύει το κόμμα του για να υπηρετήσει τους δανειστές. Οι εκλογές γίνονται για να εκκαθαριστούν οι βουλευτές του ’’Όχι’’».

Επίσης, η ίδια ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν επικαλέστηκε αποχρώντα λόγο για να κάνει νωρίτερα τις εκλογές, απλώς παραιτήθηκε για να επισπεύσει μια διαδικασία που μοναδικό στόχο έχει να φύγουν από τη Βουλή αυτοί που αποτελούν εμπόδιο στα μνημόνια».

Όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, «ο κ. Τσίπρας και πέρασε το μνημόνιο και δεν έκανε έκτακτο συνέδριο και προκήρυξε εκλογές και αυτό, όπως ξέρετε, οδήγησε στην παραίτηση σχεδόν τα μισά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, πάνω από τα μισά μέλη του συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμες ή κατά πλειοψηφία παρά πολλές νομαρχιακές σε όλη την επικράτεια και ομάδες μελών και το ένα τρίτο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι κατάδηλο από το αποτέλεσμα ότι αυτό που κατέρχεται στις εκλογές και έχει στην προμετωπίδα επικεφαλής όλων των ψηφοδελτίων, όχι εκλεγμένων σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, αλλά δοτούς το σύστημα Μαξίμου».

Σε ερώτηση για τον εάν υπήρχε «σχέδιο Β» από την κυβέρνηση, η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να γίνουν έρευνες για εναλλακτικές λύσεις, αλλά δεν έγινε η κατάλληλη επεξεργασία ώστε αυτές οι εναλλακτικές να συγκροτήσουν ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί. «Του αποδίδω ευθύνη που δεν έκανε σχέδιο», είπε, προσθέτοντας πως του αποδίδει ευθύνη και για το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε την προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής Δημοσίου Χρέους, σημειώνοντας πως η ίδια από την πλευρά της, δεν περιορίζει τις εναλλακτικές λύσεις στην αλλαγή του νομίσματος.

«Από τη στιγμή που υφίσταται η χώρα μία εχθροπραξία, έναν οικονομικό πόλεμο θα πρέπει να συγκροτήσει τα εργαλεία για να αμυνθεί», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό ότι «κάποιοι λυσσομανούν για να μην είναι έτοιμα» αυτά τα εργαλεία.

«Οι εκλογές έγιναν για να εκκαθαριστούν βουλευτές»

Αναφερόμενη στις εκλογές, τόνισε πως αυτές έγιναν «για να εκκαθαριστούν οι βουλευτές που είπαν όχι στο δημοψήφισμα, αυτοί που αποτελούν εμπόδιο για τα μνημόνια» και υπογράμμισε το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ «επιχαίρει για τις εκλογές» και ότι αυτές γίνονται σε συμφωνία με τους δανειστές. Ομολογήθηκε ότι ζητούσε ο κ. Τσίπρας να γίνουν οι εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου ώστε να μην υπάρχει στη Βουλή αντιμνημονιακός λόγος, δήλωσε και πρόσθεσε ότι «το σύστημα έχει ως μόνο πρόγραμμα την υλοποίηση του μνημονίου, έχει περάσει τον Ρουβίκωνα», σημειώνοντας πως στην επόμενη Βουλή μόνο η Λαϊκή Ενότητα θα αποτελεί ανάχωμα.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=M9kxmxlz_8g”]

newpost.gr, newsbeast.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...