17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κωνσταντοπούλου σε Φίλη: Εδώ και μήνες με απειλείτε ότι “θα με τελειώσετε”

Ημερομηνία:

Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης – πρόεδρου της Βουλής, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη.

Η συζήτηση των επιτροπών της βουλής για το τρίτο μνημόνιο έφερε στο προσκήνιο την έντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την πρόεδρο της Βουλής, που από τη διάσκεψη των προέδρων το βράδυ της Τετάρτης είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις κινήσεις της κυβέρνησης και είχε μιλήσει για όψιμους διαπλεκόμενους.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά και την κατάθεση των τροπολογιών που ήρθαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μιλώντας για αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας. “Οι σύντροφοι, αν μπορώ να τους πω έτσι, έχουν δώσει μάχες για την αντισυνταγματικότητα” ανέφερε και συμπλήρωσε προς τους υπουργούς της κυβέρνησης: “Δεν ξέρω ποιος σας συμβούλεψε για αυτά που διαβάστηκαν, δεν γίνονται να έρθουν περικοπές συντάξεων με τροπολογία, ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πάρει τέτοια θέση”.

Στο σημείο εκείνο το λόγο πήρε ο κ. Φίλης: Όποιος βγαίνει στα κεραμίδια ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους, δυστυχώς δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους” εξαπολύοντας επίθεση για μια ακόμη φορά εναντίον της προέδρου της Βουλής. Νωρίτερα μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της κυβέρνησης είχε αναφερθεί και πάλι στην κα. Κωνσταντοπούλου, χωρίς βέβαια να την κατονομάσει λέγοντας: “Η σημερινή διαδικασία έγινε μια φθηνή προσωπική αντιπαράθεση” και συνέχισε “αυτό είναι ένας κύκλος που δεν βοηθά τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, αυτές οι παραινέσεις είναι βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ”, συνδέοντας για μια ακόμη φορά την πρόεδρο της βουλής με το κόμμα της ακροδεξιάς.

Απαντώντας προσωπικά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η κα. Κωνσταντοπούλου είπε: “Σας ενόχλησε η αναφορά κύριε Φίλη για τον φασισμό, που τόσο καιρό η  στοχοποίηση που δέχομαι κ. Φίλη με τη σύμπραξή σας, δεν είναι αυτοματοποίηση. Με είχατε ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή” είπε και σε υψηλού τόνους σημείωσε πως εδώ και μήνες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της είχε δηλώσει προσωπικά πως “θα την τελειώσει”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...