21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κως: Απαγόρευσαν σε νεοσύλλεκτο φαντάρο να διαβάσει «Ριζοσπάστη»

Ημερομηνία:

Καταγγελία ότι στελέχη του ελληνικού στρατού σε στρατόπεδο της Κω δεν του επέτρεψαν να διαβάσει «Ριζοσπάστη», έκανε νεοσύλλεκτος φαντάρος.

«Κάποια στελέχη που ήταν παρόντα στον έλεγχο των προσωπικών μου αντικειμένων κατάσχεσαν τον “Ριζοσπάστη” που είχα μαζί μου, με την αρχική δικαιολογία ότι “στο στρατό δεν εκφράζουμε πολιτικές απόψεις”. Στη διαμαρτυρία μου ότι δεν απαγορεύεται να διαβάζεις εφημερίδα και ότι το πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη εφημερίδα, άλλαξαν τροπάρι λέγοντας ότι “απαγορεύονται όλες, ακόμα και οι αθλητικές”. Οταν είδαν ότι δεν πιάνει κανένα τέτοιο επιχείρημα, άλλωστε δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει την κατοχή και ανάγνωση εφημερίδας, μου επέστρεψαν τον “Ριζοσπάστη”. Αποτελεί δικαίωμα του φαντάρου να διαβάζει εφημερίδες και βιβλία για να αξιοποιεί πιο δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του», αναφέρει στην καταγγελία του.

Για το συμβάν επίκαιρη ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νεοσύλλεκτος φαντάρος που παρουσιάστηκε στην Κω έφερε στα ατομικά του είδη την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Στον έλεγχο των ατομικών ειδών, ο υπεύθυνος υπαξιωματικός κατέσχεσε την εφημερίδα, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν στον ελληνικό στρατό να εκφράζονται πολιτικές απόψεις.

Έπειτα από διαμαρτυρία του νεοσύλλεκτου στρατιώτη, η Διοίκηση έδωσε την απάντηση ότι απαγορεύονται όλες οι εφημερίδες στον στρατό, ακόμη και οι αθλητικές.

Η ανάγνωση εφημερίδας αποτελεί δικαίωμα των στρατευμένων. Είναι πρόκληση εν έτει 2019 να παρεμποδίζεται ή και να απαγορεύεται στην πράξη η ανάγνωση εφημερίδας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει στην πράξη η απαγόρευση να διαβάζουν εφημερίδες εντός των στρατοπέδων οι φαντάροι».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...