20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κως: Tουλάχιστον 1.166 Σύροι πρόσφυγες βρήκαν προσωρινή στέγη στο «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ

Ημερομηνία:

Σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενούνται  πλέον οι Σύριοι πρόσφυγες στο πλοίο Ε. Βενιζέλος ενώ η έξοδος και η είσοδος από το λιμάνι ελέγχεται από άνδρες της λιμενικής αρχής και των ειδικών δυνάμεων .

Τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση, το Λιμενικό Σώμα.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, η προσέλευση των προσφύγων στο πλοίο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία και το Λιμενικό. Το πλοίο, το οποίο θα παραμείνει στην περιοχή για περίπου 15 ημέρες, αναμένεται να αντικατασταθεί στη συνέχεια με άλλο.

Οι πρόσφυγες  εμφανώς ανακουφισμένοι από την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους , εξέρχονται του πλοίου για να κάνουν με τις οικογένειές τους μια βόλτα στην πόλη και να προμηθευτούν είδη αναγκαία για την διαμονή τους, και επιστρέφουν αφού περάσουν τον έλεγχο και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις καμπίνες τους.

Ο λιμενάρχης Κω , Γιάννης  Μισπίνας, ο οποίος παραιτήθηκε από το λιμενικό σώμα για να αναλάβει υπηρεσία στον Ευρωπαϊκό οργανισμό για την ασφάλεια στην θάλασσα, που εδρεύει στην Λισαβόνα ,και αναχωρεί άμεσα μιλώντας στο dhras.gr, έκανε λόγο για ομαλοποίηση της κατάστασης στο λιμάνι και ικανοποιητική την διάθεση εισιτηρίων στους πρόσφυγες για να αναχωρήσουν από την Κω παρά τις αυξημένες πληρότητες στα πλοία λόγω επιστροφής από τις διακοπές.

Εντοπίστηκε νεκρός 16χρονος πρόσφυγας

Στο μεταξύ, τη σορό ενός 16χρονου πρόσφυγα από τη Συρία που αναζητούσε συγγενικό του πρόσωπο εντόπισε σε δύσβατη παραλία κοντά στην Αγία Ειρήνη στην Κω περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής. Η σορός ήταν σε προχωρημένη κατάσταση σήψης.

Οι εξελίξεις χθες, Κυριακή:

Μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής και αρκετή αναμονή ξεκίνησε η η επιβίβαση προσφύγων στο επιβατηγό οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται από την Παρασκευή στο λιμάνι της Κω.

Πρώτα μπήκαν στο πλοίο 200 Σύριοι πρόσφυγες, οι οποίοι ελέγχθηκαν πλήρως, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα μπουν και πρόσφυγες από τους ήδη παραμένοντες στην πόλη.

Χθες εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλοίο παρουσία του καπετάνιου, προκειμένου να διευθετηθεί ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου.

Στο πλοίο θα παραβρίσκονται και άτομα κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και κάποια στελέχη της αστυνομίας που θα διανυκτερεύουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

"google ad"

Φωτογραφίες: kostoday.com

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτικές ενημερώσεις ελαιοπαραγωγών από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ενημερώσεις των ελαιοπαραγωγών στους Δήμους του...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον υπουργό Yγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε η...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο «Greek Luxury Tourism Workshop» στο Κουβέιτ

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης...

Ηράκλειο: Πέντε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας...