15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κύκλος προβολών ιαπωνικού κινηματογράφου, ιταλικού σινεμά τρόμου και spaghetti western στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο DA στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Το Zero Artistic Movement διοργανώνει κύκλο προβολών από 21 Ιανουαρίου εώς 12 Φεβρουαρίου στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο DA στο Ηράκλειο Κρήτης με θεματική τον Underground – και σχετικά άγνωστο – κινηματογράφο.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Λόγω της υπερπροσφοράς στο χώρο του κινηματογράφου και της πλέον πολύχρονης ιστορίας του πολλές ταινίες περνάνε απαραιτήρητες είτε αγνοούνται από το ευρύ κοινό. Ταινίες που θεωρούμε πως αξίζει να ιδωθούν και να συζητηθούν.

Υπο αυτή τη λογική διοργανώνουμε προβολές ταινιών από τον σύγχρονο Ιαπωνικό κινηματογράφο – κινηματογράφος που φαίνεται να έχει χαθεί τα μάτια του δυτικού κοινού από την δεκαετία του 90 και έπειτα- το Ιταλικό σινεμά τρόμου που αναπτύχθηκε στα μέσα τις δεκετίας αλλά δεν εκτιμήθηκε πέρα από σινεφίλ που γνωρίζαν τον Ιταλικό κινηματογράφο για την σχολή του νεο-ρεαλισμού, μέχρι κάποια Αμερικανο-Ιταλικά spaghetti western όπου σε αντίθεση με τα κλασσικά Αμερικάνικα western εκφέρουν έναν επαναστατικό χαρακτήρα.

Οι ταινίες θα προβάλονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8:00 από τις 21-01 μέχρι τις 12-02

Σάββατο 21/1 All About Lily Chou-Chou (2001). Σκηνοθεσία Shunji Iwai. Διαρκεια 2h 26min

Κυριακή 22/1 Deep Red (1975). Σκηνοθεσία Dario Argento. Διάρκεια 2h 6min

Σάββατο 28/1 Confessions (2010). Σκηνοθεσία Tetsuya Nakashima. Διάρκεια 1h 46min

Κυριακή 29/1 Love Exposure (2008). Σκηνοθεσία Sion Sono. Διάρκεια 3h 57min

Σάββατο 4/2 The Beyond (1981). Σκηνοθεσία Lucio Fulci. Διάρκεια 1h 27min

Κυριακή 5/2 Guilty of Romance (2011). Σκηνοθεσία Sion Sono. Διάρκεια 2h 24min

Σάββατο 11/2 Τhe Great Silence (1968) Σκηνοθεσία Sergio Corbucci. Διάρκεια 1h 45min

Κυριακή 12/2 Keoma (1976) Σκηνοθεσία Enzo G. Castelari. Διάρκεια 1h 45min

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ