20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Κύριε Υπουργέ, και τα τέλη κυκλοφορίας μας πληρώσαμε και τους φόρους μας πληρώσαμε”: Διαμαρτυρία 100 πολιτών για την κατάσταση στον ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Με επιστολή τους 100 κάτοικοι του Δήμου Βουκολιών που κοινοποιούν προς τον αρμόδιο Υπουργό, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων αναφέρονται στην κατάσταση του ΒΟΑΚ στο σημείο όπου έχει συμβεί η κατολίσθηση.

Σημειώνουν ότι ο δρόμος είναι σε πολύ κακή κατάσταση ενώ επισημαίνουν ότι πάνω από ένα μήνα ο μισός νομός είναι αποκλεισμένος.

Διαβάστε την επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε,

Τώρα και ένα μήνα περίπου, λόγω κατολίσθησης στο ύψος του Σταλού, έχετε διακόψει την κυκλοφορία στο ΒΟΑΚ και εκτρέπετε την κίνηση των οχημάτων στο παλαιό εθνικό δίκτυο. Όμως και στο δίκτυο αυτό, από την Αγία Μαρίνα έως και το Σταλό, το οδόστρωμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ιδιαίτερα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χανιά. Υπάρχει παράλληλα κυκλοφοριακός φόρτος ενώ η διέλευση βαρέων οχημάτων κυρίως λεωφορείων, μεγάλων φορτηγών, μηχανημάτων έργων κλπ., δυσχεραίνει την κυκλοφορία και καταστρέφει περισσότερο το ήδη προβληματικό οδόστρωμα.

Επίσης διπλασιάζεται ο χρόνος μετάβασης μας στα Χανιά με τους ανάλογους κινδύνους, λόγω και της στενότητας του οδοστρώματος, αλλά και των σταθμευμένων οχημάτων, αφού οι άνθρωποι προετοιμάζουν τα καταστήματα-ξενοδοχεία τους για τη νέα τουριστική σεζόν. 2.-Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν μπορείτε να βρείτε λύση να ανοίξετε το οδόστρωμα.

Τα χώματα έχουν καλύψει περίπου το μισό οδόστρωμα. Το υπόλοιπο είναι ελεύθερο, αν όμως θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα και από τη Βόρεια πλευρά, τότε υπάρχει η δυνατότητα από τη μέση του οδοστρώματος με τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και εναλλαγή της κυκλοφορίας. Εμείς δεν είμαστε ούτε πολιτικοί μηχανικοί, ούτε γεωλόγοι, ούτε ειδικοί επιστήμονες. Αυτούς τους έχετε εσείς κ. Υπουργέ και από εσάς ζητούμε λύση. Τώρα και ένα μήνα είναι «αποκλεισμένος» ο μισός νομός και κανείς δεν συγκινείται…

Όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα βλέπουμε ένα οργασμό έργων, δρόμων, γεφυρών, κόμβων, φραγμάτων κλπ., εδώ τι γίνεται;

-Κύριε Υπουργέ και τα τέλη κυκλοφορίας μας πληρώσαμε και τους φόρους μας πληρώσαμε. Ζητούμε από την πολιτεία να κάνει τα αυτονόητα και να επωμισθεί τις ευθύνες της”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ