24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κ. Βελόπουλος: «Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους του ΕΣΥ στην Κρήτη»

Ημερομηνία:

Ερώτηση κατάθεσε στη βουλή ο πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος για τους συμβασιούχους του ΕΣΥ στην Κρήτη.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Την αγωνία τους μας εξέφρασαν, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, οι συμβασιούχοι του ΕΣΥ στην Κρήτη, οι οποίοι ζουν με το φόβο της επερχόμενης λήξης των συμβάσεών τους και αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον. Όπως μας πληροφόρησαν, είναι οι Επικουρικοί ιατροί, οι εργαζόμενοι με καθεστώς Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου, οι εργαζόμενοι με καθεστώς εργολαβίας και οι εργαζόμενοι εκ των 4000 προσληφθέντων, μέσω του ΟΑΕΔ. Είναι αυτοί που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες την τελευταία επταετία στο ΕΣΥ. Οι ειδικότητες είναι πάρα πολλές, όπως νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαριστές, τεχνολόγοι ακτινολογικού, παραϊατρικό προσωπικό, ασφάλεια, πλήρωμα ΕΚΑΒ, τραπεζοκόμοι, παρασκευαστές, διοικητικοί, βοηθοί θαλάμου, τεχνικοί κ.α., οι οποίοι ζουν καθημερινά με το φόβο της απόλυσης. Πρόκειται για εργαζομένους πρώτης γραμμής, που καθημερινά δίνουν τιτάνιο αγώνα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το συνάνθρωπό τους. Αποτελούν το 35% των εργαζομένων σε νοσοκομεία και σε Κέντρα Υγείας, ενώ κάποιοι συνάδελφοί τους καλύπτουν θέσεις ακόμα και σε παραμεθόριες περιοχές. Είναι, τέλος, εκείνα τα στελέχη των νοσοκομείων, που «έβαλαν πλάτη» στην πανδημία του κορωνοϊού, γνωρίζοντας ότι σε λίγους μήνες οι συμβάσεις τους λήγουν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να προβείτε σε μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΕΣΥ στην Κρήτη, όπως είναι οι Επικουρικοί ιατροί, οι εργαζόμενοι με καθεστώς Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου, οι εργαζόμενοι με καθεστώς εργολαβίας και οι εργαζόμενοι εκ των 4000 προσληφθέντων μέσω του ΟΑΕΔ;
  2. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα, εκ μέρους της Πολιτείας, για άμεση έκδοση προκήρυξης προς πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ μόνιμου προσωπικού Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην Κρήτη, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των ήδη υποστελεχωμένων νοσοκομειακών μονάδων του νησιού, εν μέσω πανδημίας;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...