19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«κ. Διευθυντά»: «Η Χανιώτικη κοινωνία άλλα περίμενε σαν όραμα με την ιδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης – Περίμενε ένα Πνευματικό φάρο να είναι ένα με την Χανιώτικη κοινωνία»

Ημερομηνία:

Ανοικτή επιστολή του Δημήτρη Καλογεράκη για τις εξελίξεις με τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι:

Κε  Διευθυντά

Επ  ευκαιρία της   βίαιης απομάκρυνσης  από το κτίριο της 5ης Μεραρχίας , των ατόμων της συλλογικότητας    ROZA NERA ,     θέλω να καταθέσω     στη έγκριτη   εφημερίδα σας κάποιες σκόρπιες απόψεις και να θέσω μερικά  ερωτήματα.

Ερώρημα  1ο.

Πρόκειται για εκκένωση η πρόκειται για επανακατάληψη;

Ερώτημα 2ο.

Υπάρχει η Πολεοδομική   βάση    ΕΤΟΙΜΗ   για την αξιοποίηση από τον δάνειο  Ιδιοκτήτη;.

Ερώτημα 3ο.

Ο Ιδιοκτήτης ,σαν Πνευματικό Ιδρυμα , πρέπει να δρά αυτοβούλως , η πρέπει για τέτοια ζητήματα να έχει σύμφωνη τη Τοπική κοινωνία;

Ερώτημα 4ο.

Εάν  δεν υπήρχε η λεγόμενη κατάληψη , το κτίριο θα είχε αξιοποιηθεί ενωρίτερα;

Ερώτημα 5ο.

Αν το κτίριο ήτανε σφραγισμένο 20 χρόνια , θα ήτανε σε αυτή τη κατάσταση , η θα ήτανε σε ετοιμορροπεία , όπως τόσα άλλα κτίσματα του Ιδρύματος αλλα και του Δήμου Χανίων;

Ερώτημα 6ο.

"google ad"

Είχα την τιμή να έχω εκπονήσει την μελέτη  πλήρους αποτύπωσης του κτιρίου  της 5ης Μεραρχίας , από   το 1985   και γνωρίζω    ότι     στη    συνέχεια     εκπονήθηκαν    και αντίστοιχες   άλλες    μελέτες ( στατικής επάρκειας στέγης κ.λπ) μελέτες που ολοκληρώθηκαν το 1990.

Τι έγινε έκτοτε που δεν υπήρχε κατάληψη;

Η θέση μου σαν ενεργού –νομίζω- πολίτη  αυτής της πόλης:

-Διαφωνία πλήρης για την προγραμματισμένη αξιοποίηση , στο   Ιστορικότερο σημείο της πόλης .

-Διαφωνία για την αξιοποίηση  αυτής της   μορφής   από   ένα   Πνευματικό   Ιδρυμα που οι φοιτητές του , οι   εργαζόμενοι του , ολο   το προσωπικό που δημιουργούν   &  έπρεπε να δημιουργούν  το σύνολο   ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ , δεν έχουν εκφράσει σύμφωνη άποψη.

-Υπάρχει προσβολή για το μνημείο της Παλιάς Πόλης των Χανίων , από μια διοίκηση ενός Πνευματικού Ιδρύματος , που δρά αυτοβούλως , ως εισβολέας προσβολής της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εν κατακλύδει :

-Η  Χανιώτικη κοινωνία , άλλα περίμενε ,σαν όραμα με την ιδρυση του .

Περίμενε ένα Πνευματικό φάρο , ενωμένο  ,να είναι  ένα με την Χανιώτικη κοινωνία .

Περίμενε να  αποφοιτούσανε φοιτητές με καινοτόμα νέα διδασκαλία , αλλά  και με κοινωνική μόρφωση πρότυπα για την κοινωνία. Με δράσεις που θα δημιουργούσαν μια πολιτιστική διαφορά.

Μερικές από αυτές τις δράσεις , δυστυχώς για το Ιδρυμα τις έκανε η ROZA NERA  και αυτό  φαίνεται να  ενόχλησε    την διοίκηση του   Ιδρύματος ,αλλά και τους σημερινούς   κρατούντες , που δυστυχώς δεν έχουνε μάθει από γόνιμο διάλογο ,αλλά  μόνο στον σωφρονισμό και την καταστολή.!

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...