20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κ. Λαπαβίτσας: “Κόκκινη γραμμή” η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ευθεία κριτική στη στάση του οικονομικού επιτελείου στη διαπραγμάτευση με το Eurogroup την Παρασκευή άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας τονίζοντας ότι «προφανώς η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν ήταν έτοιμη γι’ αυτό προέκυψε αυτή η προβληματική συμφωνία»

Mιλώντας στα “Parapolitika 90,1″ είπε πως έπρεπε να «είμασταν έτοιμοι για τον εκβιασμό της Παρασκευής και έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα για τη χρηματοδότηση των τραπεζών πριν βρεθούμε στην πάρα πολύ δύσκολη θέση του ασφυκτικού διλλήματος που βρεθήκαμε».

Ο κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε πως με αυτή τη συμφωνία αγοράσαμε χρόνο και σταθήκαμε όρθιοι αλλά έχουμε ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών που θα είναι δύσκολο καθώς θα υπάρχει εποπτεία. Ζήτησε τέλος να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία με το Eurogoup.

«Εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο, κάποιος κέρδισε κάποιος έχασε, εδώ είναι η χώρα. Θέλω να ξέρω ακριβώς τι άλλαξε, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και όλων όσοι έχουν πάρει μέρος στη διαπραγμάτευση, να μας ενημερώσουν και πρέπει να γίνει σύντομα αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος χαρακτήρισε συναισθηματική την αντίδραση του Μανώλη Γλέζου.

Στη συνέχεια ο Κ. Λαπαβίτσας παραχώρησε σενέντευξη στο ΣΤΑΡ στην οποία ξεκαθάρισε ότι η στήριξη προς την κυβέρνηση είναι αναμφισβήτητη, όμως, επανέλαβε, ότι χρειάζεται άμεση ενημέρωση και οριοθέτηση σχεδίου για εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.

«Την επόμενη φορά που θα πάμε σε διαπραγμάτευση και εφόσον υπάρχει η εμπειρία πλέον του τι συνέβη την προηγούμενη βδομάδα και υπάρχουν και η γνώση και η ανάλυση, θα ήταν καλό να πάμε προετοιμασμένοι για πολλά και άλλα ενδεχόμενα», είπε ο κ. Λαπαβίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Αφού κατέστησε σαφές ότι, όσον αφορά τον ίδιο η «κόκκινη γραμμή» του είναι η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε  να πετύχει διαγραφή του χρέους και επανεκκίνηση της οικονομίας με ανακούφιση της κοινωνίας.  «Aν δεν μπορούμε να πετύχουμε και αυτά, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το άρθρο του Μανώλη Γλέζου   είπε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή ιστορική προσωπικότητα, που εκφράστηκε με τρόπο συναισθηματικό. «Τη στιγμή αυτή έχει μεγαλύτερη σημασία να μπουν τα πράγματα με σκληρό, πρακτικό και τετράγωνο τρόπο μπροστά στον ελληνικό λαό», επισήμανε.

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=SuwGWcbN5G4”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...