21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

κ. Μητσοτάκη, αν θέλετε να αναπτερώσετε το ηθικό του κόσμου, αναπτερώστε το ηθικό των γιατρών εξοπλίζοντάς τους ώστε να μπορούν να δώσουν τη μάχη με τον αόρατο εχθρό

Ημερομηνία:

Το “θα κάτσω σπίτι” του Λουκιανού Κηλαηδόνη σε μία νέα έκδοση από πολλούς καλλιτέχνες στα πλαίσια της καμπάνιας “μένουμε σπίτι” πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλωντας έτσι να αναπτερώσει κάπως το ηθικό των πολιτών και να τους δώσει άλλη μία πιο ευχάριστη πτυχή της αναγκαιότητας να μείνουμε σπίτι.

Όμως η αλήθεια είναι ότι αν ο πρωθυπουργός θέλει πραγματικά να πετύχει την αναπτέρωση του ηθικού των πολιτών που πλήττονται και οικονομικά από την επιδημία το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να δώσει τα αναγκαία για τον πόλεμο που δίνουν στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στο εργατικό δυναμικό των νοσοκομείων.

Η αναπτέρωση του ηθικού των γιατρών των νοσοκομείων θα αναπτερώσει το ηθικό των πολιτών. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι προχωρώντας σε μαζικές προσλήψεις, στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για την προστασία τους, από μάσκες και στολές μέχρι γάντια και ότι άλλο χρειάζονται. Με πραγματοποίηση χιλιάδων τεστ ώστε να αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και όσων χρειάζονται για την αντιμετώπισή του.

Όταν ο γιατρός και όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία νοιώθουν δυνατοί θα νοιώσουν και οι πολίτες δυνατοί. Και μόνο έτσι η μάχη θα μπορεί να κερδηθεί.

Η κάθε μέρα αργοπορίας έχει μεγάλο κόστος και ήδη έχουμε αργήσει πάρα πολύ.

Ας ελπίσουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα το καταλάβει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ας ελπίσουμε ότι θα σταθεί αντάξιος των περιστάσεων και δε θα παγιδευτεί σε δόγματα και ιδεοληψίες που σήμερα μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Οι καιροί ου μενετοί.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...