18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

κ. Πολάκη το μάθατε; Ολλανδοί Τροϊκανοί ελέγχουν τις υπηρεσίες στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια, οι τροϊκανοί όμως φαίνεται ότι δε γνωρίζουν και πολλά γι’ αυτή την «έξοδο».

Εικόνες κατοχής έζησαν υπηρεσίες των Χανίων πριν λίγες ημέρες. Κλιμάκιο Ολλανδών τροϊκανών επισκέφθηκαν υπηρεσίες και περίπου ως κατακτητές προχώρησαν σε εκταταμμένους ελέγχους για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργία τους. Ήταν μάλιστα τέτοια η άνεση των κινήσεών τους, έδιναν διαταγές, λες και είναι φυσιολογικό αξιωματικοί μίας συγκεκριμένης χώρας να ελέγχουν πολίτες μιας άλλης χώρας.

Τι σημαίνει «αποτελεσματική λειτουργία» για το τριμελές κλιμάκιο; Μα περαιτέρω ξεζούμισμα μίας ήδη εξαθλιωμένης κοινωνίας.

Προσπαθούμε να φανταστούμε το μέγεθος των αντιδράσεων εφόσον υπήρχε ένα τέτοιο γεγονός επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως, είναι απλά Δευτέρα.

Όλα αυτά τη στιγμή που χιλιάδες Χανιώτες ζούνε καθημερινά με τον εφιάλτη των κατασχέσεων και τον κίνδυνο πλειστηριασμών. Ο κ. Τσίπρας βεβαίως και τα κυβερνητικά στελέχη σα να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν κλείνουν τα μάτια σε αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα και εκφράζουν την αισιοδοξία τους. Σα τη στρουθοκάμηλο που νομίζει ότι επειδή έχει κρυμμένο το κεφάλι της στο έδαφος, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος…

Να ξέρουν πάντως όλοι τους ότι από την Κρήτη πέρασαν πολλοί κατακτητές και σε όλους τους οι Κρητικοί αντιστάθηκαν. Υπήρχαν πάντοτε και συνεργάτες βεβαίως, αλλά την ιστορία την έγραψαν αυτοί που αντιστάθηκαν. Αυτοί που είπαν «ΟΧΙ» μέχρι το τέλος.

Άραγε, ο αγωνιστής κ. Πολάκης τι έχει να πει για όλα αυτά; Μήπως θα ξαπλώσει έξω από τις πύλες των υπηρεσιών για να μην ξαναπεράσουν τροϊκανοί;

Το απλό γεγονός είναι ότι τα Χανιά, μετά τους Αμερικάνους και την ετεροδικία τους, έχουν τώρα και τους ευρωπαίους δανειστές και “εταίρους” με τους ελέγχους για την εύρυθμη λειτουργία των εισπρακτικών μηχανισμών (τους)… Είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός μπανανία;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...