27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Λάρισα: Αστυνομία και ΜΑΤ «σταμάτησαν» το κομβόι των αγροτών

Ημερομηνία:

Αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα  εμπόδισαν το κομβόι των αγροτών που ήθελαν να απρατάξουν τα τρακτέρ τους στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών, περίπου 200 μέτρα, πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, που ήταν και ο αρχικός προορισμός των αγροτών επί της ΠΑΘΕ (οδικός άξονας Πατρών – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων).
Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αγρότες να ζητούν να μειωθεί η απόσταση από το αρχικό σημείο κατά περίπου 50 μέτρα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνεδρίασή τους προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.
Η κινητοποίηση πάντως είναι σημαντική καθώς τα τρακτέρ ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Οι αγρότες φαίνονται διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι Έλληνες αγρότες, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, στην προχθεσινή συνάντησή τους στον Πλαταμώνα διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα, αφού φορολογικό, ΦΠΑ και κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους οδηγούν σε «αφανισμό», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Στην Αθήνα, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ,  Φώτη Κουβέλη από τον οποίο έλαβαν την «δέσμευση» ότι «τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις».

Η «ατζέντα» των επαφών των αγροτών περιλαμβάνει συναντήσεις σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...