21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Λήξη κήρυξε ο Τσίπρας: Αποδοκίμασε Παπαδημούλη, αλλά δε ζήτησε παραίτηση, παρά το αίτημα Κούλογλου

Ημερομηνία:

Δεν έλειψε η ένταση κατά την σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη προκειμένου να κλείσει το θέμα Παπαδημούλη. Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ενοχληθεί ιδιαιτέρως για πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης, ουσιαστικά για το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενοικίαζε τα ακίνητα σε πρόσφυγες και μετανάστες, και μάλιστα μέσω ΜΚΟ.

Κατά τη συζήτηση, ο Στέλιος Κούλογλου, φέρεται να τοποθετήθηκε υπέρ της παραίτησης Παπαδημούλη από τη θέση του επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας, με το σκεπτικό ότι η υπόθεσή του έχει κάνει ζημιά στην εικόνα του κόμματος και στην ίδια την ευρωομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούλογλου ήδη από τον πρώτο γύρο δημοσιευμάτων με αφορμή το Πόθεν έσχες του 2018, είχε θέσει ζήτημα για τον Παπαδημούλη, φτάνοντας να διαρρέει την παραίτησή του από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατά πληροφορίες απάντησε ότι η παραίτησή του βρίσκεται στην διάθεση του προέδρου ο οποίος είναι ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα να ανακαλέσει την τοποθέτησή του ως επικεφαλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να απέρριψε τη σκέψη για παραίτηση θεωρώντας ότι θα μπορούσε κάτι τέτοιο να επιφέρει μεγαλύτερη ζημιά.

Σημειώνεται ότι με επίσημη διαρροή, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, έγινε πλέον καθαρή η αποδοκιμασία Τσίπρα: «Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του στη σύσκεψη την οποία μετέφεραν κομματικές πηγές.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δεσμεύσει περαιτέρω τον Δημήτρη Παπαδημούλη στην πρόσφατη δήλωση αναδίπλωσής του, και μ’ αυτή να κλείσει το θέμα.

«Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη δόθηκε κεντρική κάλυψη, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση ο οποίος σημείωσε: «ο κ. Παπαδημούλης, ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...