17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λίστα Λαγκάρντ: Ο έλεγχος βάλτωσε, η κυβέρνηση αδιαφορεί

Ημερομηνία:

Απαισιόδοξα μηνύματα για την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου στα ονόματα που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ εξέπεμψε χθες από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αφού περιέγραψε εικόνα αποσύνθεσης στους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστήριξε ότι οι έρευνες δεν έχουν προχωρήσει σχεδόν καθόλου.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ότι το ΣΔΟΕ έχει εστιάσει στα περιουσιακά στοιχεία 63 φυσικών προσώπων της λίστας Λαγκάρντ (των 60 με τις μεγαλύτερες καταθέσεις και των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου).
Οι τράπεζες δεν στέλνουν στοιχεία για τις καταθέσεις
Εμφανίστηκε ωστόσο ιδιαίτερα επιφυλακτικός και απαισιόδοξος για το πόσο γρήγορα μπορεί να ολοκληρωθεί η έρευνα αφού, όπως είπε, οι τράπεζες δεν τους έχουν ακόμη αποστείλει καμία πληροφορία για τις εγχώριες καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε επίσης ότι ενώ το ΣΔΟΕ είχε ζητήσει συνδρομή 100 υπαλλήλων-ελεγκτών για να σχηματιστούν πέντε ειδικές ομάδες και να «τρέξουν» οι έλεγχοι, οι υπάλληλοι που εστάλησαν μόλις προχθές ήταν 2!
Πεπόνης-Μουζακίτης ζητούν διευκρινίσεις
Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται ως το τέλος Μαρτίου να έχουν καταλήξει σε ποιά μη πολιτικά πρόσωπα θα ασκήσουν ποινικές διώξεις και για ποιά θα αρχειοθετήσουν την έρευνά τους, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις εμπλοκής τους στην υπόθεση.
Ωστόσο έχουν ζητήσει από την Προανακριτική επιτροπή της Βουλής τις καταθέσεις του νομικού συμβούλου του πρώην υπουργού Τάσου Μπάνου, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και του υπαλλήλου του υπουργείου, υπεύθυνου για θέματα φορολόγησης μεγάλου πλούτου Χρήστου Αθανασίου.
Επιστολή της Προανακριτικής στον Στουρνάρα για την αποσύνθεση
Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία θα ζητούν την άμεση στελέχωση του ΣΔΟΕ με επιπλέον προσωπικό, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ», θα στείλουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα η Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, ώστε οι τράπεζες να στείλουν στο ΣΔΟΕ, όπως τους έχει ζητηθεί, όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από το άνοιγμα των λογαριασμών στους οποίους έχουν προχωρήσει.
Αφορμή στάθηκαν οι επισημάνσεις του κ. Παναγιωτόπουλου, του οποίου η κατάθεση θα συνεχιστεί και σήμερα το απόγευμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...