18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Λαβρόφ καλεί Κοτζιά να επισκεφθεί τη Μόσχα

Ημερομηνία:

Στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας αναφέρθηκε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας λόγο για έναν «ενεργητικό, νέο πολιτικό».

«Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν βρισκόμουν εκεί πριν από ένα χρόνο και ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ένας ενεργητικός, νέος πολιτικός. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Λαβρόφ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά και τον προσκάλεσε στη Μόσχα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, είχε δηλώσει:

«Ακούμε τις νέες δηλώσεις, που γίνονται στην Αθήνα, τις ακούγαμε και στο παρελθόν και ποτέ δεν θέσαμε υπό αμφιβολία τις παλαιότατες, ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις μας με την Ελλάδα.

» Για αυτό και η σημερινή αλλαγή της κυβέρνησης μάς επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας αυτές θα δυναμώσουν, θα αναπτυχθούν και θα αποκτήσουν νέα δυναμική, εάν υπολογίσουμε τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού.

» Περιμένουν βέβαια την Ελλάδα όχι εύκολες μάχες στην ΕΕ ως προς την οικονομική ημερήσια διάταξη, όμως θέλω επισήμως να πω ότι η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας και έτσι θα συνεχίσει.»

in.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνής Αμνηστία: Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης του διεθνούς δικαίου

Η Διεθνής Αμνηστία (AI) προειδοποίησε ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της...

Χανιά: Σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό του Δήμου

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με φορτηγό της ΔΕΔΙΣΑ, σημειώθηκε...

Ιστορική καταγραφή μιας Μελαμπιανής παρέας

Του Σταύρου Φωτάκη Στο κουτί της μουσικής-τραγουδιστικής Μελαμπιανής παράδοσης υπάρχουνε...