17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΛΑΕ: Άνθρωπος του ΔΝΤ και της Κομισιόν ο Α. Γεωργίου, έδωσε την Ελλάδα στο πιάτο τους

Ημερομηνία:

Άνθρωπο του ΔΝΤ και της Κομισιόν χαρακτήρισε με δηλώσεις του τον Ανδ. Γεωργίου ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης. «Eίναι λογικό, αυτονόητο και αναμενόμενο η Κομισιόν, με απαράδεκτη και αντιθεσμική επέμβασή της», να τον στηρίζει

Στη σχετική δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ υπογράμμισε ότι το Ανδρέας Γεωργίου «“φυτεύτηκε” από την κυβέρνηση του ΓΑΠ, με συναίνεση και της ΝΔ, στην ΕΛΣΤΑΤ, μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την τρόικα και όχι τα εύλογα και νόμιμα ελληνικά συμφέροντα».

Τόνισε μάλιστα ότι «ο Ανδρέας Γεωργίου, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στην ΕΛΣΤΑΤ, πρόσφερε στο πιάτο την Ελλάδα στη γερμανική ΕΕ και στο ΔΝΤ ως εξιλαστήριο θύμα και μνημονιακό πειραματόζωο στους σχεδιασμούς τους για τη γενικότερη κοινωνική εργασιακή κατεδάφιση της Ευρώπης».

Ταυτόχρονα όμως υποστήριξε ότι «οι απαράγραπτες ευθύνες του Ανδρέα Γεωργίου καθόλου δεν απαλλάσσουν από τις δικές της τεράστιες ευθύνες την κυβέρνηση Καραμανλή, τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τις λογιστικές αλχημείες της».

Τέλος, επιτέθηκε στη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας ότι «τεράστιες είναι και οι ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδέχτηκε στην πράξη και συνεχίζει να πορεύεται στη στατιστική βάση δεδομένων που διαμόρφωσε ως απόλυτος άρχων ο Ανδρέας Γεωργίου και η οποία υποθήκευσε και συνεχίζει να υποθηκεύει τη χώρα, προσφέροντας διάτρητα άλλοθι στις εθελόδουλες κυβερνήσεις να συνεχίζουν τη μνημονιακή λεηλασία του τόπου».

Για τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

Με άλλη ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει «νέα απαράδεκτη παρέμβαση της Κομισιόν στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης» στο ζήτημα της υπόθεσης των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ που κατηγορούνται για απιστία.

Συγκεκριμένα, ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, κάλυψε πλήρως τον Γ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος σε επιστολή του εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την εισαγγελική δίωξη και πίεζε την ελληνική κυβέρνηση για την αναδρομική αμνήστευση 3 ξένων εμπειρογνωμόνων που το ίδιο το Eurogroup είχε διορίσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...