21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Λαπαβίτσας: «Όλοι οι παράγοντες της κρίσης οδεύουν προς έκρηξη» – Χρυσόγονος: «Δεν τα καταφέραμε»

Ημερομηνία:

«Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος προειδοποίησε δε, ότι «ορισμένοι στη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη, θα ήταν ευχαριστημένοι με την έξοδό μας από την ΟΝΕ.»

Σχολιάζοντας το άρθρο του Πολ Τόμσεν, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. «Έχουμε υπογράψει μεν αλλά είναι αδύνατον να τα τηρήσουμε τα πρωτογενή, οι θεσμοί πρέπει να προσαρμοστούν σε πιο ρεαλιστικούς στόχους μετά τόσα χρόνια ύφεσης» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, τα μέτρα θα οδηγήσουν σε νέο υφεσιακά κύκλο, κάτι που θα έθιγε και τα συμφέροντα των δανειστών.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, όχι με μαξιμαλιστικές προτάσεις, όπως ορισμένους εκ των αγροτών».

Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αδικεί τις νέες γενιές συνταξιούχων τόνισε από την πλευρά της η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο…» ανέφερε δε με σημασία, σχολιάζοντας αναφορά ότι η Ελλάδα θα μπει και τέταρτη φορά σε πρόγραμμα βοήθειας. Όπως διευκρίνισε, μετά την αποτυχία του τρίτου προγράμματος έπεται έξοδος από το ευρώ.

Για «συνθήκες τέλειας καταιγίδας για την Ελλάδα» έκανε λόγο από την πλευρά του ο οικονομολόγος και στέλεχος της ΛΑΕ Κώστας Λαπαβίτσας. «Άλλα είχε πει η κυβέρνηση κι αλλά κάνει, η κατάσταση είναι εκρηκτική» τόνισε.

«Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο κλείνανε το μάτι στο λαό και λέγανε ότι ‘δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα’. Μπήκαμε ξανά σε καθεστώς μνημονίων. Αυτό το πράγμα δεν εχει αποτέλεσμα» επέμεινε.

«Όλοι οι παράγοντες της κρίσης οδεύουν προς έκρηξη, πληρώνουμε τα επίχειρα της παραμονής στην ΟΝΕ» υποστήριξε το στέλεχος της ΛΑΕ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...