15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαφαζάνης σε Παυλόπουλο: Δεν είστε πάνω από το Σύνταγμα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Με αιχμές παρέδωσε την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα» υποστήριξε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στον Προκόπη Παυλόπουλο ότι η εντολή αξιοποιήθηκε και στη συνέχεια σημείωσε ότι ούτε οι αρχηγοί των κομμάτων ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Συνταγμα. «Νομίζω ότι σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε σε εκλογές τηρώντας και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος» πρόσθεσε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος από την πλευρά του τον διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν «όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδος και στην κρισιμότητα των περιστάσεων. Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι πάνω από το Σύνταγμα, να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του».

«Οι μεγαλύτερες εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος… Εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες» ανταπάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τηλεφωνικών επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι σύγκλησης του συμβουλίου των αρχηγών.

Ο κ. Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος, με τον κ. Λαφαζάνη να απαντά «θα το δούμε».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=8UOpXRCMrZc”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ