15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου: Καμιά απόλυση – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων τώρα!

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε.:

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. χαιρετίζει τις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα 19 Ιούνη 2017 οι συμβασιούχοι καθαριότητας στο Δήμο, ενάντια στις αθρόες απολύσεις που προκύπτουν από την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρ’ ότι αναγνωρίζεται πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μετά και την ανακολουθία της κυβέρνησης να δώσει πολιτική λύση στην εμπλοκή των συμβάσεών τους.

Τα περί συνταγματικών κωλυμάτων για τη μετατροπή των συμβάσεων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, δεν μπορούν παρά να προκαλούν την νοημοσύνη των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τόσο αυτή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) όσο και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλπ) έκαναν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο με τα μνημόνια και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Όλα αυτά κρίνονται συνταγματικά και το μόνο αντισυνταγματικό που συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα είναι ό,τι έχει σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση τομέων, όπως η καθαριότητα των δήμων. Είναι επίσης ενδεικτικές και σαφές προμήνυμα για το τι θα συμβεί σε όλο το δημόσιο.

Καλούμε τέλος τη δημοτική αρχή, αν θέλει έμπρακτα να σταθεί αλληλέγγυα σ’ αυτό τον αγώνα, αλλά και για να μην καταρρεύσουν οι υπηρεσίες της, να μην προχωρήσει σε απόλυση κανενός εργαζομένου και να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν για την παραμονή και κανονική καταβολή των μισθών όλων των εργαζομένων.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. στηρίζει τις κινητοποιήσεις για τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απαιτεί:

  • Να σταματήσει η κοροϊδία. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Ξεπάγωμα των προσλήψεων σε όλους τους δήμους και το δημόσιο.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, σχολεία και νοσοκομεία για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ