13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Κατάπιαν τη γλώσσα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για την καθιέρωση της 10ης Μαΐου, ως «Ημέρα Ευρωπαϊκής Ειρήνης»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης:

Στις 5 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Από κοινού οι παρατάξεις Αρναουτάκη – Μαρκογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ), ψήφισαν τον αντιλαϊκό «στρατηγικό σχεδιασμό» 2020-2023, καθώς και την 7η τροποποίηση του σχεδίου δράσης 2020.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τα καταψήφισαν αναφέροντας στις τοποθετήσεις τους  ότι πρόκειται για σχεδιασμούς και προσαρμογές στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια της ίδιας πολιτικής που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη 4ετία. Ικανοποιούν απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επιλέγουν και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό – εμπόριο – κατασκευές, των φτωχών αγροτών που χάνουν το εισόδημά τους, των αυτοαπασχολούμενων  – ελεύθερων επαγγελματιών στο εμπόριο, την εστίαση, που βάζουν λουκέτο, κ.ά. Την ίδια στιγμή η διοίκηση της περιφέρειας αποσιωπά, τις τεράστιες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και την πορεία μείωσης του ΠΔΕ.

Στην επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να θεωρηθεί ως ανύπαρκτη η προηγούμενη ανιστόρητη απόφαση για την καθιέρωση της 10ης Μαΐου, ως «Ημέρα Ευρωπαϊκής Ειρήνης», που πάρθηκε χωρίς τη φυσική παρουσία των μελών του συμβουλίου, ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης κατάπιε τη γλώσσα του, αφήνοντας τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Φασουλάκη, με έκδηλη την αμηχανία του, να βγάλει «το φίδι από την τρύπα», επιμένοντας ότι «η απόφαση είναι ειλημμένη». Είναι τόσο θρασύδειλη η στάση τους, κάνοντας πως δεν γνωρίζουν τη σχέση της συμφωνίας στις 10 Μάη 1945, με το γεγονός πως στα Χανιά παρέμεινε ένοπλος ο γερμανικός στρατός, με την ανοχή των Άγγλων, μέχρι τον Ιούλη του 1945 χτυπώντας το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, οπότε και φυγαδεύτηκαν, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς για τα εγκλήματά του.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση, με σχετική επερώτηση, ανάδειξε ξανά την έλλειψη έργων, υποδομών και κεντρικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας και τις διαχρονικές ευθύνες κυβέρνησης- περιφερειακής και τοπικής διοίκησης. Η απάντηση της διοίκησης της περιφέρειας κινήθηκε στην πεπατημένη, των ελάχιστων και ανεπαρκών μέτρων καθαρισμού κάποιων ρεμάτων, χωρίς να υπάρχει ειδικό σχέδιο πραγματοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, με αντίστοιχη επαρκή χρηματοδότηση στη βάση των πραγματικών αναγκών, όπως απέδειξαν διαχρονικά όλες οι καταστροφές που υπέστη η Κρήτη σε όλες τις Π.Ε., όπως επιβεβαιώθηκε και με την πρόσφατη κακοκαιρία στην Κρήτη.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, έθεσαν και πάλι την πρόταση, να πάρει το περιφερειακό συμβούλιο πολιτική απόφαση για την αποπομπή του εκπροσώπου της ΧΑ από το περιφερειακό συμβούλιο. Η ΧΑ πλέον και με δικαστική απόφαση, αλλά κυρίως στη συνείδηση του λαού μας, είναι εγκληματική οργάνωση και ως εκ τούτου δεν χωρά κανένα νομικίστικο επιχείρημα από την πλευρά του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου και του περιφερειάρχη, οι οποίοι συνεχίζουν να προσκαλούν τον εκπρόσωπό της στις συνεδριάσεις του ΠΣ.

Οι τοποθετήσεις των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ενόχλησαν την περιφερειακή αρχή, που  ξέρει καλά ότι «μετρά», πιάνει τόπο η συμβολή των κομμουνιστών στον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – περιφερειακής διοίκησης. Ότι η Λαϊκή Συσπείρωση τσαλακώνει την εικόνα της «εθνικής Κρήτης», αποκαλύπτει το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της. Γι αυτό κατέφυγε ξανά, με ενορχηστρωτή τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, σε μια απροκάλυπτα αυταρχική – αντιδραστική  συμπεριφορά, για να μην ακουστεί η φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ