17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων: Ανεπαρκή τα μέτρα ελάφρυνσης που προτείνει η δημοτική αρχή – Εκτός απαλλαγών εργαζόμενοι και αγρότες

Ημερομηνία:

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσεπίρωσης στο έκτακτο εκ περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Απριλίου 2020:

Σχετικά με την εισήγηση της δημοτικής αρχής με θέμα «Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων) και καταβολής τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση της κυβέρνησης και για όσο χρόνο διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid-19», έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Η Λαϊκή Συσπείρωση κρίνει τα μέτρα ελάφρυνσης που προτείνονται από την δημοτική αρχή ως ανεπαρκή, και εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκειά μας στα εξής σημεία τα οποία και επιθυμούμε να καταθέσουμε στα πρακτικά της εκ περιφοράς συνεδρίασης:

  • Δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση από την Δημοτική Αρχή ούτε καν αναφορά στις δηλώσεις της για απαλλαγή τελών για τους εργαζόμενους και αγρότες της περιοχής μας που είναι και αυτοί που αυτή τη περίοδο πλήττονται περισσότερο από όλους.
  • Στα μέτρα απαλλαγής από δημοτικά τέλη συμπεριλαμβάνονται ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή (ξενοδοχεία, εστίαση, κουρείς κλπ). ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις που έχουν συμπεριληφθεί στους ΚΑΔ ως «πληττόμενες», οι οποίες και αυτές έχουν αυτή τη περίοδο στην πλειοψηφία τους πρόβλημα επιβίωσης.
  • Τα μέτρα αφορούν όλες τις επιχειρήσεις «οριζόντια», χωρίς να γίνεται καμία διάκριση εισοδηματική. Οι μεγαλοξενοδόχοι δηλαδή του Δήμου, με χιλιάδες κλίνες όπου τα προηγούμενα χρόνια είχαν υπερσυσσωρεύσει κέρδη και έχουν συγκεντρώσει σε λίγα χέρια το τουριστικό προϊόν, μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι» με ένα μικρό μαγαζί εστίασης, ή ένα κουρείο.

Υπερψηφίζουμε την εισήγηση δεδομένου ότι στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους συμπεριλαμβάνοντα και μικροεπιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι με τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, καταθέτοντας όμως τις παραπάνω διαφωνίες μας.

Ταυτόχρονα καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει υπόψιν της τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση μείωση τόσο των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών, όσο και την άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΧ σε όλους τους εργαζόμενους και τους αγρότες της περιοχής μας. Το ίδιο και σε όλους τους λοιπούς αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στους «πληττόμενους ΚΑΔ» με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις με εισόδημα κάτω των 12000€, που αποτελούν και την πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων της περιοχή μας. Οι άλλοι ας πληρώσουν από τα κέρδη που τόσα χρόνια υπερσυσσωρεύουν.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι η δημοτική αρχή δεν πρωτοτυπεί με την παρούσα εισήγηση. Υπηρετεί πιστά και συμπληρώνει την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ότι μέτρα συνεχώς ανακοινώνει όχι μόνο είναι ανεπαρκή, δεδομένων των συνθηκών, αλλά θέτουν, για μία ακόμη φορά, ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ