17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων: κ. Δήμαρχε λέτε ότι “πρέπει να στηρίξουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό οικονομικά όσους πλήττονται από την κρίση”, όμως ξεχάσατε τελείως όλους τους εργαζόμενους

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης ανακοίνωσε μέτρα για τις επιχειρήσεις όμως κανένα μέτρο ελάφρυνσης για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών της πόλης που είναι εργαζόμενοι. Αυτό επισημαίνει η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζοντας ότι όλα τα βάρη της κρίσης πέφτουν πάλι στην πλάτη των πιο ανίσχυρων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει την άμεση μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών, και την άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΧ σε όλους τους εργαζόμενους και τους αγρότες της περιοχής μας. Το ίδιο και σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις με εισόδημα κάτω των 12000€, που αποτελούν και την πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων της περιοχή μας. Όπως τονίζεται:

“Οι άλλοι ας πληρώσουν από τα κέρδη που τόσα χρόνια υπερσυσσωρεύουν”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η επίσημη ανακοίνωση των «έκτακτων μέτρων στήριξης των δημοτών των Χανίων» από τον Δήμαρχο Χανίων Κο Παναγιώτη Σημαντηράκη δεν μας άφησε έκπληκτους. Κινείται στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, που όλες σχεδίαζαν από κοινού με κυβέρνηση-περιφέρεια, με εργαλείο την πολιτική της ΕΕ, το πώς θα στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοξενοδόχους στο όνομα της ανάπτυξης, το πώς όποια έργα πραγματοποιούνται να εξυπηρετούν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα.

Στο μήνυμα του ο Κος Δήμαρχος αναφέρθηκε ότι «πρέπει να στηρίξουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό  οικονομικά όσους πλήττονται από την κρίση αυτή» και  ότι «ο Δήμος Χανίων δεν θα μπορούσε να μην είναι δίπλα στην κοινωνία».

Για την Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι τυχαίο ότι έχουν «ξεχαστεί» τελείως όλοι οι εργαζόμενοι και οι αγρότες της περιοχής μας και για αυτούς δεν προβλέπει κανένα μέτρο ελάφρυνσης από την τοπική φορολογία του Δήμου.  Άλλωστε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, τα κόμματα που το υπηρετούν, και οι τοπικοί διοικούντες τους, αξιοποιούν κάθε κρίση για να υποτάξουν τους εργαζόμενους και το λαό. Διαχρονικά φορτώνουν σ’ αυτούς τα βάρη.

Αλλά αποτελεί πρόκληση για τους εργαζομένους, για τους μικροεπαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, για τους αγρότες της περιοχής μας, ότι κατά τον Κο Δήμαρχο στην περιοχή μας πλήττονται ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις το ίδιο και άρα πρέπει οριζόντια να απαλλαχθούν από ανταποδοτικά τέλη.

Προφανώς πρέπει να ληφθούν μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους. Δεν σχολιάζουμε καν το αυτονόητο μέτρο μη είσπραξης του τέλους κοινοχρήστων χώρων από επιχειρήσεις που είναι έτσι και αλλιώς κλειστές (εστίαση και εμπόριο).  Αλλά να μας απαντήσει όσο αφορά τα ανταποδοτικά τέλη ο Κος Δήμαρχος:

  • Έχουν πρόβλημα επιβίωσης οι ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων του εμπορίου (Σουπερ Μάρκετ) που έχουν δει τα κέρδη τους να εκτινάσσονται κάτω και από την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων τους;
  • Έχουν μήπως οι τραπεζίτες τους οποίους θα «γλιτώσουμε» να πληρώνουν τα υποκαταστήματά τους στην περιοχή μας ανταποδιτικά τέλη;
  • Έχουν μήπως πρόβλημα επιβίωσης οι μεγαλοξενοδόχοι που έχουν βγάλει εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια και έχουν την μερίδα του λέοντος του τουριστικού προϊόντος;

Εμείς προτείνουμε την άμεση μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών, και την άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΧ σε όλους τους εργαζόμενους και τους αγρότες της περιοχής μας. Το ίδιο και σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις με εισόδημα κάτω των 12000€, που αποτελούν και την πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων της περιοχή μας. Οι άλλοι ας πληρώσουν από τα κέρδη που τόσα χρόνια υπερσυσσωρεύουν.

Ο Κος Δήμαρχος δεν πρωτοτυπεί. Υπηρετεί πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ότι μέτρα συνεχώς ανακοινώνει όχι μόνο είναι ανεπαρκή, δεδομένων των συνθηκών, αλλά θέτουν, για μία ακόμη φορά, ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων.

Γι`αυτό και η μερίδα του λέοντος από τα κονδύλια πάει στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ αντίθετα εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες, θα αρκεστούν στα λίγα, την ίδια ώρα που η ζωή τους αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τα σωματεία και τους φορείς των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και της νεολαίας σε εγρήγορση. Δυναμώνουμε την φωνή μας. Μένουμε Δυνατοί. Να διεκδικήσουμε άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με όλες τις απαραίτητες προσλήψεις, με άμεση επίταξη του συνόλου ιδιωτικού τομέα ώστε να δώσουμε την μάχη με όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας. Να διεκδικήσουμε μέτρα ουσιαστικής οικονομικής στήριξης αυτών που παράγουν τον πλούτο, που είναι και αυτοί οι οποίοι θα κληθούν να «ματώσουν» για την ανάπτυξή τους..

Αρνιόμαστε την πολιτική «καραντίνα», αντιπαλεύουμε την «καραντίνα» στη σκέψη. Σκεφτόμαστε, μελετάμε και δρούμε, αντιμετωπίζοντας το σήμερα, προσαρμόζοντας τη δράση μας, με το βλέμμα όμως στο αύριο, προετοιμάζοντας το αύριο.

"google ad"

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...