22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λαϊκίζουν, κ. Δήμαρχε, όσοι δε θέλουν το μνημείο της Μεραρχίας Χανίων να μετατραπεί σε ξενοδοχείο;

Ημερομηνία:

Πλήρως ευθυγραμμισμένος με το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας περί “νόμου και τάξης” ο νεαρός (μόνο ηλικιακά;) Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

κ. Σημανδηράκη, ο Δήμος Χανίων έχει μια μακριά ιστορία. Κατανοούμε ότι τάσσεστε υπέρ του νόμου και της τάξης στο ζήτημα της κατάληψης, αλλά είναι ακατανόητη η στάση σας σχετικά με τη μη θέλησή σας ουσιαστικά να φέρετε αντίθεση στους σχεδιασμούς της προηγούμενης ηγεσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης να μετατρέψει ένα κτίριο απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορία των Χανίων σε ξενοδοχείο πολυτελείας. Σε ένα ξενοδοχείο, δηλαδή, για τους λίγους που μπορούν να πληρώσουν, όχι για τους Χανιώτες.

Αλλά οι χθεσινές σας δηλώσεις φανερώνουν και μία άγνοια (πλαισιωμένη και από μία ακατανόητη έπαρση). Θα έπρεπε να γνωρίζετε τις ειδικές συνθήκες παραχώρησης των κτιρίων της Μεραρχίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης και τις πολλές αντιδράσεις όχι από “λαϊκιστές”, αλλά από μία σειρά σημαντικότατες προσωπικότητες των Χανίων.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε το ιστορικό των αντιδράσεων και εκ μέρους της Αρχαιολόγικής Υπηρεσίας αλλά και άλλων υπηρεσιών.

Αυτούς λέτε λαϊκιστές; Και ποιος είστε εσείς που τόσο εύκολα εκτοξεύετε ύβρεις; Γνωρίζετε την ιστορία του κτιρίου;

Δεν ξέρουμε τι όραμα έχετε κ. Σημανδηράκη για τον τόπο μας. Ξέρουμε ότι ούτε στα Χανιά, ούτε στην Ελλάδα διαφαίνεται κάποιο ελπιδοφόρο όραμα για το μέλλον για όλους αυτούς που τόσα χρόνια κτυπιούνται από την κρίση.  Εσείς, βεβαίως δε φαίνεστε να ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα.

Εσείς, προτιμάτε να στέλνετε ραβασάκια στους πολίτες που βρίσκονται υπερχρεωμένοι απειλώντας τους και εσείς με δικαστήρια. Για να επιβληθεί ο νόμος, για να επικρατήσει η τάξη.

κ. Σημανδηράκη, θα τασσόμασταν μαζί σας εφόσον είχατε κάποιο όραμα σε σχέση με το τι πρέπει να γίνει σε σχέση με ένα κτίριο που είναι δεμένο με την ιστορία των Χανίων.

Γιατί είναι κατανοητό να αδειάσει μια κατάληψη για να δημιουργηθεί ένας χώρος για τις ανάγκες των φοιτητών, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Αλλά είναι ακατανόητο ο Δήμαρχος Χανίων με τέτοια ευκολία να παραδίδει την ιστορία των Χανίων, και να χαρακτηρίζει όσους αντιδρούν εξίσου εύκολα “λαϊκιστές” επειδή ο νόμος πρέπει να γίνεται σεβαστός, η τάξη πρέπει να επιβληθεί.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ