21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λεβέντης: Αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και θα πάμε σε οικουμενική

Ημερομηνία:

«Ανθρωποκτόνα» χαρακτήρισε τα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος τηςΈνωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε «κομματικούς στρατούς» που έφτιαξαν «Καραμανλής και Παπανδρέου οι οποίοι έδωσαν προσωποκεντρικό χαρακτήρα στη Βουλή», στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

«Ο βουλευτής δεν έχει καμία δύναμη και καμία αξία» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης και αναφερόμενος στα πολιτικά τζάκια είπε: «Αν η κ. Γεννηματά λεγόταν Τσιμπούρη και ο κ. Παπανδρέου λεγόταν Κολοκυθόπουλος, θα τον έβαλαν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;».

Ο κ. Λεβέντης μίλησε για τις πρότάσεις του, λέγοντας: «Είναι κοσμογονικά τα εννέα σημεία που προτείνω», ενώ από το συνταξιοδοτικό δεν άφησε εκτός τους πολιτικούς. «Να παίρνουν μια σύνταξη όλοι, και οι πολιτικοί».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν θέλω να συνεργαστώ. Μόνο αν η χώρα πάει σε αστάθεια, ζητώ διαπραγμάτευση των εννέα σημείων. Αν συνεργαστώ, η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να αλλάξει, είναι άκαρπες. Θα πάμε στη Μέρκελ με τον Τσίπρα και θα ήταν ανόητη να πει όχι σε λογικά επιχειρήματα. Η Μέρκελ έλεγε όχι γιατί ο Τσίπρας ήταν με το ένα παπούτσι στο ευρώ και με το άλλο στην Ασία. Είμαι υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης. Είμαι υπέρ της οικειοθελούς επέμβασης για να μηδενίσουμε τα ελλείμματα».

Και συπλήρωσε: «Να εφαρμόσουμε μόνοι μας τα μέτρα, το έκαναν η Ιταλία και η Ισπανία και γλίτωσαν. Να γυρίσουν τα λεφτά του εξωτερικού, χωρίς φορολόγηση, αλλά να επενδυθούν. Ας προσφύγουν στα δικαστήρια οι διακαιούχοι. Η Μέρκελ πρέπει να υποχωρήσει με τα ομόλογα. Να έχουν μηδενικά επιτόκια».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στους συμβούλους των κομμάτων: «Προτείνω στον Τσίπρα, να έχουμε από 20 συμβούλους μόνο, όχι 1100 που έχει τώρα» ενώ για το γραφείο της Βουλής είπε: «Μας έδωσαν το γραφείο του Μητσοτάκη, που για ιστορικούς λόγους δεν το θέλω. Θέλω του Γεωργίου Παπανδρέου. Γιατί μου το έδωσε αυτό ο Βούτσης; Δεν το θέλω. Πιθανόν θέλουν να πείσουν την Ελλάδα ότι δεν συνεχίζουμε το έργο του Γεωργίου Παπανδρέου. Μέχρι το 2012, μονιμοποιούσαν τους συνεργάτες τους στη Βουλή οι βουλευτές».

Σε ερώτηση για βουλευτικό αυτοκίνητο «δεν ξέρω αν θα πάρω, θα το εξετάσουμε» ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Υπάρχουν κι άλλα βαρίδια. Δεν έφυγαν επειδή έφυγε ο Λαφαζάνης».

Για τα μέτρα: «Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν αν θα ψηφίσουν, θέλουν να τα δουν». «Αυτή η κυβνέρνηση δε θα βγάλει το χρόνο, θα καταρρεύσει και θα πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση» κατέληξε.

Στην εκπομπή έκανε παρέμβαση ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή  τις συντάξεις και το ασφαλιστικό:

«Συμφωνώ για την αδιαφάνεια στο συνταξιοδοτικό. Εμείς το κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο. Η Ελλάδα έχει το πιο διαφανές σύστημα, το Ήλιος. Αποβάλαμε 30.000 μαϊμού συντάξεις με αυτό. Οι πολλαπλές συντάξεις –πρόσθεσε- είναι νόμιμες, δεν είναι παράνομες».

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...