20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Λεβέντης: Συζητάω με τον Τσίπρα τα 9 σημεία – Δεν θα γίνω «τσόντα» όπως ο Καμμένος

Ημερομηνία:

Τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Ακραίως» με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για τηναυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Στο τέλος ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη και μου ειπε: Πλησιάζει η ώρα και είμαι ώριμος να συζητήσουμε τα 9 σημεία», επισήμανε ο κ. Λεβέντης.

Πρόσθεσε, δε, πως σε περίπτωση που τα 9 σημεία γίνουν αποδεκτά από τον πρωθυπουργό, τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα δεχτεί να συμμετέχει με στελέχη του στην κυβέρνηση Τσίπρα. 

Νωρίτερα ο κ. Λεβέντης είχε δηλώσει πως διαφωνεί με τις θέσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και πως θα επαναφέρει στην αυριανή σύσκεψη τα 9 σημεία.

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι δεν προτίθεται να αποτελέσει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμεινε στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας:

Εγώ ζητώ οικουμενική κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της ΝΔ. Δεν μπορώ να παίξω ρόλο ”τσόντας”, όπως ο Καμμένος. Αλλιώς θα είναι κάτι οπως το σημερινο, θα είναι κάτι ανάπηρο. Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση γιατί έτσι έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό.

Όπως πρόσθεσε ”εμείς όμως δεν θα το κάνουμε αυτό με ανταλλάγματα. Πρέπει να πειστώ.Την επιστολή με τα 9 σημεία την έστειλα μετά το βράδυ των εκλογών. Μέχρι τότε δεν είχα κάποια απάντηση. Σήμερα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ”πλησιάζει η ώρα, είμαι έτοιμος να συζητήσουμε”. Αυτό είναι έναρξη διαλόγου. Σημαίνει άνοιγμα, προσπάθεια του κ. Τσίπρα προς την Ένωση Κεντρώων. Εαν γίνει πειστική συζήτηση και είναι καλή η θέληση από την πλευρά Τσίπρα, δεν μπορω να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έκανε ο ίδιος για το ασφαλιστικό: 

Εχω κάνει πρόταση να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων γιατι μπορούν να ζήσουν. Μιλάμε τα για πλούσια άτομα. Να καθιερωθούν εισοδηματικά κριτήρια για τους πλούσιους μόνο. Αν έχεις, για παράδειγμα, εισόδημα από άλλη πηγή να αναστέλλεται η πληρωμή της σύνταξης για έκτακτους λόγους.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...