20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Λειτουργική η ράμπα κολύμβησης για ΑΜΕΑ στους Αγίους Αποστόλους

Ημερομηνία:

Την κατάσταση στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων επιθεώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, την Τρίτη (12/6) το μεσημέρι.

Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” την ομαλή λειτουργία της ράμπας κολύμβησης Sea Track που βοηθάει τα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Μάλιστα , η ράμπα στους Αγίους Αποστόλους είναι η μία από τις τρεις που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν σε παραλίες του Δήμου Χανίων, o oποίος πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι συνεργείο του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού βρέθηκε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, όπου και έγινε τηλεοπτική επίδειξη της λειτουργίας του Sea Track.

Ανάμεσα στα άλλα ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας τόνισε:

“Έχουν τοποθετηθεί, τα τελευταία δύο χρόνια, τρία μηχανήματα Sea Track, σε παραλίες των Χανίων και μάλιστα έχουμε κάνει αίτημα για να εγκαταστήσουμε ακόμα δύο σε παραλίες του Δήμου μας. Έχουμε μάλιστα ζητήσει να επιδοτηθούν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας” που αναφέρεται στην αναβάθμιση της προσβασιμότητας Α.Μ.Ε.Α. σε παραλίες του Δήμου Χανίων.

Θεωρώ ότι ως Δήμος Χανίων πρωτοπορούμε αφού έγκαιρα προμηθευτήκαμε αυτό το σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και διευκολύνει τα Άτομα με Κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο διευκολύνει τη χρήση από το ίδιο το άτομο με κινητικά προβλήματα και είναι ένα μηχάνημα που διαθέτει ενεργειακή αυτονομία. Ο Δήμος Χανίων είναι σαφές ότι στρέφει πάντοτε το βλέμμα του προς όφελος του πολίτη”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...