16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Λειτουργούν παιδικό σταθμό σε αυθαίρετο κτίριο

Ημερομηνία:

-ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΟ ΔΙΩΡΟΦΟ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΧΑΛΕΠΑΣ. (ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ)

-ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ

-ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Με το ΑΠ: 4338/526/05-02-2013 έγγραφο, της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Χανίων, που κοινοποιείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τον Δήμο, το Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Χαλέπας και της συνέλευσης πολιτών Χαλέπας, διαβιβάζεται έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτων κατασκευών για το διώροφο με υπόγειο και κλιμακοστάσιο κτίσμα, ανατολικά του Ιερού της εκκλησίας, κτίσματος πολλαπλών χρήσεων –συνάθροισης κοινού, και τελευταία στον υπόγειο χώρο νηπιαγωγείου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 47/10-12-2012 έγγραφο αυθαίρετη κατασκευή και υπολογισμού προστίμων.

Στο έγγραφο αυτό, επίσης η υπηρεσία ζητά όπως ο Δήμος διερευνήσει το «ιδιοκτησιακό» του κτίσματος για την ορθότητα των στοιχείων των φερόμενων ιδιοκτητών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το έγγραφο λαμβάνει υπ’ όψιν του , την υπ’ αριθμόν 17/05-03-1999 απόφαση του οργανισμού Διοίκησης Μοναστηριακής περιουσίας, κατά παράβαση του άρθρου αρ. παρ. 5 του Ν.Ο.Κ., καθώς και το με Α.Π: 2136/10-09-2012, έγγραφο της υπηρεσίας δια «αυθαίρετες αποπερατωμένες κατασκευές»… κλπ. Η υπηρεσία τέλος θυμίζει την δυνατότητα και τον χρόνο των διοικητικών προσφυγών που έχει ο ιδιοκτήτης, οι οποίες άμα παρέλθουν «άπρακτες, το κτίριο κηρύσσεται οριστικά κατεδαφιστέο.  Δεν θα μείνουμε στο ιδιοκτησιακό του χώρου (δωρεά συμπολίτη προς την εκκλησία). Θα μείνουμε όμως στην Διοίκηση του χώρου, που την ευθύνη την έχει η Μητρόπολη Χανίων, η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, ισονομία – ισοπολιτεία αλλά και οι απορρέουσες  ευθύνες. Εάν το κτίριο δεν έχει οικοδομική άδεια, ή άδεια σύμφωνα με έγκριση της «πάλλαι ποτέ» Ναοδομίας (δεν υφίσταται Ναοδομία σήμερα), δεν ενδιαφέρει πολύ τον πολίτη,  ο οποίος τελικά αποδέχεται και σέβεται την προσφορά της εκκλησίας στον τόπο. Τον πολίτη όμως τον ενδιαφέρει η ισονομία, χωρίς διακρίσεις, και οι πιστοποίηση των όρων και προϋποθέσεων ασφαλείας που παρέχει κτίριο συνάθροισης κοινού, και ειδικά παιδιών. Αυτά υφίστανται στο κτίριο; Αυθαίρετο κτίριο μπορεί να πληροί τέτοιες προϋποθέσεις; Αν υπάρξει πρόβλημα στατικό σε σεισμό, ή πυροπροστασία σε ατύχημα φωτιάς με θύματα, τι θα πούμε τότε; Ότι ήταν αυθαίρετο ; Τι λέει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης της πόλης; Ποιος παίρνει αποφάσεις  σε αυτά τα θέματα; Οι ιερείς των ναών στο αυτεξούσιο ή η Μητρόπολη; Άδεια λειτουργίας ποιος χορήγησε; Πώς; Έγκριση υγειονομικού ; Έγκριση πυροσβεστικής υπηρεσίας; Λειτουργία νηπιαγωγείου με «δίδακτρα»!! (έστω φθηνότερα του ανταγωνισμού…) Με οικονομική εφορία (;) αποδείξεις (;) εργαζομένους(;) ασφάλιστρα εκεί; Και ποιος ο διαχειριστής, ο ελεγκτής, ο υπεύθυνος; ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ; Ασφαλώς όχι και θα συμφωνεί ο σεβασμιότατος της πόλης ο οποίος γνωρίζουμε ότι δεν θέλει να έχει το έργο της εκκλησίας , διακρίσεις. Και συμφωνούμε σε αυτό.

Η κοινωνία της περιοχής θέλει απαντήσεις, από τον Ιεράρχη, και όχι τον ιερέα της εκκλησίας και τις απειλές του , σύμφωνα με τους κατοίκους, δια ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις και άλλα θλιβερά. Εξ άλλου ο κος Εισαγγελέας, σύμφωνα με τον Νόμο, θα παρέμβει αυτεπάγγελτα ελέγχοντας και ψάχνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα.

Τοπικός Σχολιαστής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...